Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Feit of fabel: is koffie goed voor je haar?

koffie-goed-voor-je-haar.jpg

Kan jij ook niet zonder je dagelijkse bakkie pleur? Dan hebben we goed nieuws het schijnt namelijk goed te zijn voor je haar en de haargroei te stimuleren. Dít wil je weten over het effect van koffie op je haar.

Je kop koffie en je kapsel hebben meer met elkaar te maken dan je misschien zou verwachten. 

Is koffie goed voor je haar?

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de belangrijkste werkende stof in koffie cafeïne. Dat zorgt er niet alleen voor dat je alerter bent en je vermoeidheidsgevoel verdwijnt, maar heeft ook voordelen voor je haar. De cafeïne stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar je hoofd en dat is weer positief voor de haargroei. Een soepele bloedtoevoer naar je hoofd zorgt er namelijk voor dat je haarwortels meer zuurstof krijgen. Hierdoor blijven je haarwortels en daarmee je lokken gezond en groeit je haar ook beter. 

Minder haaruitval

Daarnaast gaat cafeïne de effecten van DHT (dihydrotestosteron) tegen. Dat is een hormoon dat je haarzakjes beschadigt, waardoor je haar sneller uitvalt. Cafeïne zorgt er niet alleen voor dat je haarzakjes gezond en sterker worden, maar het verbetert ook de haarschacht. Hierdoor blijft je haar naar mate het groeit ook steviger.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval

Shampoo cafeïne 

Dat koffie dus echt goed is voor je haar en haargroei betekent helaas niet dat je daarmee een vrijbrief hebt om nog meer koffie te drinken. Het Voedingscentrum adviseert om ongeveer 400 milligram cafeïne per dag binnen te krijgen zonder de negatieve effecten te ervaren. Dat staat gelijk aan ongeveer vier kopjes koffie. Echter zal je, om echt effect van de cafeïne op je haar te merken, veel meer koffie moeten drinken. Volgens een haarspecialist maar liefst vijftig koppen per dag. Daarom kun je je haar ook een handje helpen door, naast koffie te drinken, cafeïne shampoo te gebruiken. Ook hierdoor zou je haar gezonder moeten worden en de haargroei worden gestimuleerd. Je moet er alleen wel wat geduld voor hebben. De meeste haarproducten met cafeïne hebben ongeveer drie maanden nodig, voordat je verschil zult zien. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Beautify, ELLE
Beeld | Getty Images

M05

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant