Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Deze kleur oogschaduw past het best bij jouw oogkleur

deze-kleur-oogschaduw-past-het-best-bij-jouw-oogkleur-margriet.jpg

Het dragen van oogschaduw is een gemakkelijke en doeltreffende manier om jouw make-uplook nét even iets specialer te maken. Toch kan het kiezen van de juiste kleur lastig zijn, want niet iedereen kan dezelfde tinten goed hebben. Deze kleur matcht het best bij jouw oogkleur.

De truc? Het inzetten van complementaire kleuren.

Welke kleur oogschaduw past bij mij?

Of je nou groene, bruine of blauwe ogen hebt, er is sowieso een passende kleur oogschaduw voor jou. Terwijl de een het best opvallend durft te maken en een knalkleur kiest, gaat de ander liever voor een zachte tint of een klein glittertje boven haar ogen. Toch is het belangrijk om je oogkleur in gedachten te houden wanneer je een nieuw palet koopt, want je wilt jouw oogkleur natuurlijk wel ten goede komen.

Complementaire kleuren

Dat doe je door door complementaire kleuren te gebruiken. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen op de zogenaamde kleurencirkel. Oftewel: rood en groen, geel en paars, blauw en oranje. En bij het kiezen van de beste kleur oogschaduw, kun je dit systeem in je achterhoofd houden. Koude oogkleuren komen het best uit met een warme kleur op het ooglid, en bij warme oogkleuren is het andersom.

Oogschaduw voor bruine ogen

Heb je bruine kijkers? Dan heb je mazzel, want veel kleuren staan jou ontzettend goed. Om de kleur van je ogen extra te laten uitkomen, kun je zelfs gaan voor opvallende kleuren zoals groen, paars, blauw en roze. We snappen echter best dat dit je wellicht wat ver gaat. Subtielere kleuren zijn warme, bruine aardetinten met een oranje ondertoon. Ook die staan jou gegarandeerd prachtig.

Oogschaduw voor blauwe ogen

Bij blauwe ogen passen warme tinten het best, aangezien de kleur blauw als ‘koel’ wordt beschouwd. Wanneer je een nieuwe kleur wilt aanschaffen, kun je dan ook het best gaan voor kleuren als bruin, koper, bordeaux, terracotta en oranje. Deze warme aardetinten zorgen ervoor dat je blauwe ogen nog meer gaan spreken. Mag het wel wat gewaagder? Dan kun je gaan voor lila, paars of koraalkleur. Want ook die kleuren kun je prima hebben!

Groene ogen

Groene ogen komen het mooist tot hun recht met make-up in de kleuren paars, rood en bruin. Ook aardetinten passen heel goed bij groene ogen. En als je wilt dat je groene kijkers nog meer in het oog springen, kun je een rode lipstick dragen. Op die manier valt je groene oogkleur nóg meer op. Let wel op: opvallende oogschaduw met een opvallende lip kan wat veel zijn. Leg het accent dus het liefst op een van de twee, om een schreeuwerige make-uplook te voorkomen.

Alle kleuren van de regenboog qua oogschaduw in huis hebben? Zoek niet verder:

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Glamour, Flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant