Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zólang kijken we gemiddeld per dag in de spiegel (mannen winnen!)

kijken-we-gemiddeld-in-de-spiegel.jpg

Van tandenpoetsen tot make-up op doen: we kijken ons spiegelbeeld best vaak in de ogen. Maar hoeveel is dat precies? Onderzoek toont aan: zóveel tijd zijn we gemiddeld kwijt aan naar onszelf kijken in de spiegel.

Je voelt het misschien al aankomen, maar de hoeveelheid tijd dat we naar onszelf kijken ligt best wel hoog. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Of je nou ijdel bent of niet, als je langs een spiegel loopt kom je toch vaak in de verleiding om even te kijken. Even checken of je make-up nog op de goede plek zit, of dat ene rare plukje niet uitsteekt. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar dat maakte onderzoekers wel nieuwsgierig naar hoeveel we nou gemiddeld in de spiegel kijken.

De uitkomst? We zijn er op een dag best veel tijd aan kwijt. Vrouwen spenderen namelijk per dag gemiddeld 55 minuten voor de spiegel. Per jaar is dat zo’n 335 uur, oftewel twee volle weken waarin we naar ons spiegelbeeld staren.

Verschil tussen mannen en vrouwen

En niet alleen vrouwen maken zich hier ‘schuldig’ aan, want ook mannen kunnen ijdeltuiten zijn. Zij staan gemiddeld 235 uur voor een spiegel. Toch is hierin wel een klein verschil, bleek uit onderzoek van scheermerk Gilette.

Vrouwen spenderen gemiddeld wel meer tijd aan het kijken naar zichzelf in de spiegel, maar we verdelen dit net iets anders. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen in de ochtend iets langer met hun uiterlijk bezig zijn voordat ze de deur uit gaan, namelijk een kwartier. Dat terwijl vrouwen voldoende hebben aan dertien minuten. Minimaal verschil, maar toch.

Lees ook: Dankzij dít handige trucje beslaat je spiegel nooit meer

Onzekerheid

Maar waarom kijken we dan zo graag naar onszelf in de spiegel? Niet omdat we zo ontzettend ijdel zijn, maar vooral door onzekerheid. Het blijkt namelijk dat maar liefst 78 procent van de vrouwen wel iets op haar uiterlijk aan te merken heeft waarvoor zij onzeker is. Door bij elk toiletbezoek, glimp in een raam of de weerspiegeling van je telefoonscherm te staren naar je uiterlijk, ga je meer op de imperfecties letten. Wil je je onzekerheid de baas worden? Dan zou wat minder in de spiegel kijken best eens kunnen helpen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ze.nl
Beeld | iStock

Ook interessant