Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo kies je de nagellakkleur die het mooist bij je huid past

nagellak.jpg

Welke drogist je ook binnenloopt, op de beautyafdeling vind je altijd oneindig veel nagellakjes in nóg meer verschillende kleuren. Het kan dus best lastig zijn om de perfecte nagellakkleur uit het schap te vissen, laat staan dat je er een pakt die perfect past bij de tint van jouw huid. 

Ben je op zoek naar de kleur nagellak die jouw huidskleur nog beter laat uitkomen? Wij helpen je graag een handje!

Lichte huid

Heb je een bleke huid van jezelf? Kies dan liever niet voor een al te donkere nagellak-kleur; dat zal de lichte kleur van je huid alleen maar accentueren. Je kunt beter voor een pastelkleurig (lichtroze of lichtpaars) lakje gaan.

Olijfkleurige huid

Als je een huid met gele ondertonen hebt, kun je het best kiezen voor een perzikkleurige nagellak. Die zal ervoor zorgen dat je vingers er langer en smaller uitzien. Bovendien passen neutrale tonen mooi bij een olijfkleurige huid; een bruinachtige of oranje kleur zal daarom ook goed staan.

Bronskleurige huid

Een van de weinige huidtinten die echt goed combineren met rode nagellak, is de bronskleurige. En daarvoor geldt: hoe feller, hoe beter!

Perzikkleurige huid

Als je een perzikkleurige huid hebt, kun je je nagels ook een rode kleur geven. Maar wél een met een blauwe ondertoon. Wat bijvoorbeeld perfect matcht bij de tint van jouw huid, is een diepe bessenkleur.

Donkere huid

Van een fluorescerende kleur tot een donkerrode tint: als je gezegend bent met een donkere teint, kun je bijna alle nagellakkleuren hebben. Denk gerust ook eens out of the box: een metallic tint zal namelijk ook uitblinken op jouw handen.

Karamelkleurige huid

Wat het mooist staat bij jouw handen, is een felle kleur. En dan hebben we het niet over een felrode kleur, maar juist over een fuchsia of kobaltblauwe lak. Het moet wel bij de rest van je outfit passen, maar opvallend is het zeker.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be, flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant