Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Kapsels voor brildragers

kapsels_brillen.png

Het is niet altijd makkelijk het juiste kapsel te kiezen. Niet alleen moet je goed kijken naar je gezichtsvorm, ook make-up, kleding en accessoires zijn bepalend. En draag je een bril, dan is het belangrijk dat je kapsel in evenwicht is met je montuur. Margriet geeft tips! 

Allereerst is het belangrijk te bepalen of je de aandacht op je bril of je kapsel wilt vestigen. Zo geeft een gekleurde bril met een steile bob een totaal andere look dan wanneer je hetzelfde kapsel combineert met een kleine bril.

Grote monturen

Tegenwoordig zijn grote opvallende brillen de trend. Omdat deze brillen vaak de aandacht trekken, is het belangrijk dat het kapsel er goed bij past. Combineer je een groot montuur met lang (steil) haar met weinig volume, dan valt je gezicht grotendeels weg. Ook korte kapsels staan minder goed bij een groot montuur. Lang haar met  laagjes en veel volume aan de zijkanten past het best bij dit montuur.

Kleine monturen

Brillen met kleine glazen staan vrouwen met smalle of kleine gezichten goed. Een kapsel waarbij het haar plat langs het gezicht valt, laat het gezicht nog kleiner lijken. Ga daarom voor korte pittige kapsels en lang haar dat op dezelfde lengte valt.

Brede monturen

Bij een bril met een breed montuur staan mooi bij kapsels met een pony of langer haar met minder volume aan de onderkant. Hierdoor voorkom je dat je gezicht nog breder lijkt. Ook kapsels met volume op de kruin, staan goed bij brillen met brede monturen. Kapsels met veel volume aan de zijkant passen minder goed bij een breed montuur.

Ook interessant