Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Oei! Met deze zes kapsels lijk je ouder dan je eigenlijk bent

ouder-lijken-kapsels.png

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar een kapsel doet echt wonderen voor je uitstraling. Om te voorkomen dat je ouder lijkt dan je eigenlijk bent, kun je deze ‘haarmissers’ het beste vermijden.

1. Je haar is te donker

Inktzwart haar tegen een lichte hoofdhuid kan dunner wordend haar juist extra benadrukken. Daarnaast legt de donkere kleur een schaduw op je gezicht, waardoor eventuele rimpels dieper lijken. Het kan helpen om je haar twee tot drie tinten lichter te verven of highlights rond je gezicht te nemen. Een warme tint doet ook wonderen. Als je haar een koele, donkerbruine kleur heeft, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat zachter chocoladebruin.

2. Je haar is te licht

Er is natuurlijk niks mis met licht haar, maar als je haar dezelfde tint heeft als je huid, kan het je flets maken. Een beetje contrast zorgt voor een gezonde gloed, dus probeer je haar in een net wat andere tint te (laten) verven. Als je haar heel lichtblond is, kun je het bijvoorbeeld wat meer diepte geven met karamelkleurige lowlights.

3. Je haar is te kort

Zo lang je haar nog vol en gezond is, is er eigenlijk geen enkele reden om het kort te knippen in een conservatief kapsel, alleen maar omdat je denkt dat dat beter bij je leeftijd past. Mocht je toch je lange lokken zat zijn, dan kun je het beste voor een rommelig en speels kort kapsel gaan. Dat zorgt voor een modernere uitstraling en is ook gemakkelijker te onderhouden dan een kapsel met strakke lijnen.

4. Je haar is te lang

Zoals gezegd: je hoeft echt niet meteen je lokken af te knippen zodra je wat ouder bent, maar té lang haar doet ook niks voor je gezicht. Haar dat te lang is, valt slap naar beneden en doet eigenlijk hetzelfde met je gezichtskenmerken. Lang haar zonder vorm en met een middenscheiding is een van de meest verouderende kapsels die je kunt nemen. Wil je toch graag je lengte behouden? Kies dan bijvoorbeeld voor een lange bob (ook wel een ‘lob’ genoemd). Daarbij valt de langste laag tot net iets over het sleutelbeen. Een asymmetrisch kapsel is een goed idee, omdat het de aandacht van fijne lijntjes in het gezicht afleidt.

5. Je weet niet wat je met je grijze haar aan moet

Grijs haar hoeft je echt niet ouder te maken, mits je de kleur mooi houdt. Grijs haar dat gelig wordt, is net zo erg als gele tanden. Probeer je grijze haren daarom stralend te houden met speciale glansshampoos en haarproducten met een uv-filter. Is je haar voor meer dan de helft grijs? Was het dan met een zilvershampoo om het geel te neutraliseren. Als grijs haar hardnekkig gelig blijft, kun je het in een lichte blond tint verven om het verouderende effect weg te nemen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

6. Je kapsel is nét iets te extreem

Je hoeft echt niet met een degelijk kapsel rond te lopen, maar een net iets te extreem kapsel of een opvallende kleur kan je jaren ouder laten lijken. Het is een beetje hetzelfde als kleding dragen die niet bij je leeftijd past of te veel make-up gebruiken. Laat je daarom niet te veel leiden door kapseltrends en kies voor iets wat meer tijdloos is.

Bron | Good Housekeeping
Foto | iStock

Ook interessant