Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Het jaren 80-matje belooft dé haartrend van dit najaar te worden

matje-haartrend.jpg

Van schoudervullingen tot neonkleuren: mode uit de jaren tachtig is alweer een tijdje helemaal hot. En het blijft niet alleen bij kleding, want ook het welbekende matje maakt nu zijn opwachting als dé haartrend van dit najaar.

Durf jij het aan?

Het matje: dé nieuwe haartrend?

Ken je het matje nog? Dat stoere kapsel uit de jaren tachtig dat kort van boven en lang van onder is, en dat we nu vooral nog kennen van de vaak hilarische foto’s van vroeger. Toen droegen we ze in combinatie met enorme, glinsterende oorbellen en knalblauwe oogschaduw. Maar als we de kappers mogen geloven, gaat het niet lang meer duren voordat dit gedurfde kapsel weer in het huidige straatbeeld verschijnt.

Matje van extensions

Verschillende celebrities als zangeres Miley Cyrus en actrice Maisie Williams lopen al langer met een matje, maar ook in Nederland lijkt de trend nu in opkomst te zijn. Zo kreeg Maartje van kapsalon Kapperij Fixie onlangs een klant die graag met extensions een enorme mat wilde creëren, zo vertelt ze aan Editie NL. “Dit is de eerste klant die het echt zo extreem durft te doen, maar het gaat echt wel komen. We zien het heel veel op cursussen en trainingen.”

Jaar van experimenteren

Dat dit kapsel precies dít jaar terugkomt is niet meer dan logisch, volgens celebrityhaarstylist Laurie Heaps. Zo zei ze eerder dit jaar tegen Glamour: “2020 is het jaar waarin we veel meer gaan experimenteren, maar zoals dat met alle trends gaat, is er een tijd van komen en gaan. We voelen ons meer vrij, breken met normen en gaan in tegen de stroom. Deze look is gewaagd en sterk. Vrouwen durven zichzelf meer te uiten, en stijlen zoals het matje helpen daarbij.”

Lees ook
Toe aan een nieuw kapsel? Dít zijn de haartrends van najaar 2020

Afgezwakte variant

Anouk Oudkerk Pool van Coiffure Magazine denkt dat dit kapsel voor de meeste mensen misschien toch net een brug te ver zal zijn, en dat vooral de afgezwakte variant hip gaat worden. “Je kunt de look al creëren door je haar achter je oren te dragen. Of door het te combineren met een pony, dan wordt het ook wat minder heftig,” aldus Anouk tegen Editie NL.

View this post on Instagram

You must see @zendaya's major #Grammys mullet!

A post shared by USA TODAY (@usatoday) on

Bron | RTL Nieuws, Harper’s Bazaar
Beeld | Getty Images

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Ook interessant