Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is hét beste tijdstip om je benen te scheren

female-hand-shaving-leg.jpg

Waarschijnlijk heb je er nooit echt bij stilgestaan, maar het maakt wel degelijk uit op welk moment van de dag je je benen scheert. Als je op het ‘juiste’ tijdstip het mesje hanteert, voelen je benen langer glad.

Beter niet doen

Wakker worden, lekker douchen en even je benen scheren voordat je naar buiten gaat. Het is tenslotte lekker weer! Maar wist je dat de ochtend niet per se het beste moment is om je te scheren? Als je langer wilt profiteren van zijdezachte, gladde benen dan kun je dit beter op een ander moment doen.

Dít is het beste moment

Het is het beste om ’s avonds je benen te scheren, dus vóórdat je naar bed gaat. ’s Nachts worden onze benen warmer en zetten daardoor een beetje op. Als je vroeg in de ochtend je benen scheert, dan zijn je benen nog wat opgezet van de nacht ervoor en kan het mesje niet dicht genoeg tegen de huid aan komen. Als je benen vervolgens slinken, zul je de stoppels eerder voelen, volgens dagblad HLN.be.

Als je voordat je je bed induikt je benen scheert, zullen óók de haartjes die je per ongeluk niet hebt meegenomen in de scheerbeurt terug in hun haarzakjes gaan, waardoor ze minder opvallen.

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | HLN.be, Goodhousekeeping.be
Beeld|  iStock

 

Ook interessant