Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Met deze trucjes lijk je in één minuut tien jaar jonger

mature-woman-examining-her-face-in-the-mirror.jpg

Vind jij het verouderingsproces van je gezicht geen probleem? Superfijn! Rimpels kunnen namelijk erg mooi zijn. Maar zou jij als je in de spiegel kijkt liever tien jaar jonger willen lijken? Let dan even op: we hebben namelijk een paar trucjes voor je waardoor je huid net iets frisser, strakker en stralender wordt.

Zou je graag tien jaar terug in de tijd willen? Niet getreurd, met de onderstaande tips is dat namelijk mogelijk.

1. Vang het licht

Dit klinkt misschien moeilijker dan dat het is. Je kan dit namelijk makkelijk doen met behulp van een highlighter of zogenaamde luminizer. Door deze aan te brengen op je neusbrug en jukbeenderen krijg je een jeugdige, frisse uitstraling. Hierdoor kunnen mensen je zomaar tien jaar jonger inschatten.

2. Kies liever voor bruin dan zwart

Ben je nog op zoek naar een fijn oogpotlood of mooie mascara? Probeer dan eens een bruine in plaats van zwarte. Door de kleur zwart te gebruiken kunnen je ogen kleiner en vaak ook harder lijken. Met een bruine kleur zorg je voor een open, zachte en – niet geheel onbelangrijk – jeugdige uitstraling.

3. Verf je haar lichter

Heb je besloten je haar een nieuw kleurtje te geven? Kies dan vooral voor een tintje lichter in plaats van donkerder. Door je haar donkerder te verven wordt je uitstraling ook harder, en daardoor worden de lijntjes en rimpels in je gezicht extra benadrukt. Een lichter kleurtje zal je een zachtere uitdrukking en jongere uitstralingen geven. Maar let wel even op: ga niet voor een té licht kleurtje. Ga niet meer dan twee tinten lichter als je het graag natuurlijk wilt hebben.

4. Zorg voor zachte wenkbrauwen

Nee, we bedoelen niet knuffelig zacht, maar de vorm. Als je de vorm van je wenkbrauwen iets minder hoekig maakt dan dat ze nu zijn, kan je namelijk jonger ogen. Strakke lijnen in je gezicht helpen hier namelijk niet aan mee. Met behulp van een wenkbrauwpotlood kun je je wenkbrauwen eventueel wat voller laten lijken. Dit wenkbrauwpotlood kun je dan het best een tint lichter dan je eigen haarkleur kopen. Ga in elk geval niet voor een donkerder potlood. Dit kan namelijk al snel hard over gaan komen.

5. Gebruik blush van crème in plaats van poeder

Wie knapt er nou niet op van een mooie blush? Maar als je liever iets jonger wilt lijken, kun je beter voor een crèmeblush gaan. Hierdoor krijgt je gezicht een natuurlijker en frisser effect wat voor de meeste poeders niet geldt. Als je al duidelijke lijnen in je gezicht hebt, helpt een blush in gelvorm alleen niet mee. Deze blush is vaak lastiger te blenden en zal dan ook als een waar plakkaat op je wangen blijven liggen.

6. Werk je uitgroei bij

Heb jij je grijze lokken nog niet omarmd en verf je je haar nog op zijn tijd? Zorg er dan wel voor dat je je uitgroei weer bijwerkt wanneer dit nodig is. Zonde om de aandacht van de door jou gekozen kleur weg te halen natuurlijk.

Lees ook:
Grijs haar camoufleren én omarmen? Probeer ‘grey blending’ eens

7. Gebruik geen glitter

Glitters, een heftige glans en metallics kunnen hartstikke leuk zijn als je wilt uitpakken qua make-up. Denk er alleen wel over na of dit voor jouw huid nu ook nog wel zo mooi is. Bij meerder rimpels in je gezicht kun je hier misschien beter afscheid van nemen. Glitters zorgen er namelijk voor dat je je rimpels extra accentueert, iets wat je natuurlijk niet wilt als je liever iets jonger wilt lijken. Kies bijvoorbeeld liever voor een matte finish die je iets kunt opfrissen met een subtiele highligher.

Bron | Fashionchick
Beeld | Getty Images

Ook interessant