Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Déze verrassende voedingsmiddelen bevatten veel hyaluronzuur

deze-verrassende-voedingsmiddelen-bevatten-veel-hyaluronzuur.jpg

Veel huidverzorgingsproducten bevatten het stofje hyaluronzuur, aangezien dit erg goed voor je huid is. Nu kun je al deze producten inslaan, maar je kunt je huid ook verbeteren met bepaalde voeding. Want déze voedingsmiddelen bevatten van nature hyaluronzuur.

En dat scheelt je flink in de portemonnee.

Wat is hyaluronzuur?

Deze stof komt van nature al voor in ons lichaam. De stof wordt opgeslagen in ons bindweefsel, huid en ons zenuwweefsel. Hyaluronzuur draagt bij aan een goede vochtbalans in het lichaam en in de huid, en zorgt ervoor dat deze flexibel en soepel blijft. Daarnaast kan het stofje ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels voorkomen worden, werkt het ontstekingsremmend (met minder acné als gevolg) en wapent het de huid tegen vrije radicalen van buitenaf. Kortom, een erg belangrijk stofje voor een stralende en gezonde huid.

Voedingsmiddelen

De meeste crèmes, serums en maskers bevatten dan ook veel hyaluronzuur, maar de meeste van deze huidverzorgingsproducten zijn erg prijzig. Wanneer je een dag- en nachtcrème, tonic, reinigingsmelk en masker koopt, kan het dan ook al snel oplopen in de kosten. Maar gelukkig kun je ook dezelfde voordelen voor je huid uit voeding halen. Want onderstaande verrassende voedingsmiddelen zijn een grote bron van hyaluronzuur:

  • Groene bladgroenten, zoals spinazie of boerenkool
  • Zetmeelrijke vezels, zoals (zoete) aardappels en pompoen
  • Biologische tofu
  • Citrusvruchten
  • Pure chocolade
  • Amandelen (ongezouten en ongebrand)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health, Vichy
Beeld | iStock

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant