Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Hoe lang duurt het voordat huidverzorgingsproducten écht werken?

hoe-lang-duurt-het-voordat-huidverzorgingsproducten-werken-margriet.jpg

Als je een nieuwe dagcreme of serum hebt gekocht, dan wil je natuurlijk dat het goedje zo snel mogelijk z’n werk doet. Toch doe je er goed aan om op beautygebied een beetje geduld te hebben: het duurt namelijk best lang voordat huidverzorgingsproducten écht beginnen te werken.

Wij leggen je hier uit hoe lang het ongeveer duurt, voordat je het gewenste resultaat ziet bij het gebruik van huidverzorgingsproducten.

Weinig geduld

Als het gaat om huidverzorgingsproducten, verwachten we vaak wonderen. Als we binnen één of twee weken geen resultaat zien dan trekken we de conclusie dat het niet werkt en verdwijnt het product ergens achterin een badkamerkastje. Vervolgens beginnen we weer aan een nieuw product en begint het riedeltje weer van voor af aan. Zonde, want de kans is groot dat je zo nooit een product tegenkomt dat goed voor je huid werkt. Het kost namelijk in de meeste gevallen aardig wat tijd, voordat huidverzorgingsproducten écht resultaat laten zien. Huidexpert Dija Ayodele legt aan de beautywebsite ‘Get The Gloss’ uit tot hoe lang je ongeveer moet wachten.

Lees ook: Weg met poriën, rimpels en wallen: zo goed is kou voor je huid

Hoe lang duurt het voordat huidverzorgingsproducten echt werken?

Veel beautymerken laten hun nieuwe producten, vóórdat ze gelanceerd worden, door consumenten testen en gebruiken hun reviews op de verpakking of in reclame-uitingen. Bij zo’n review staat dan ook altijd in het algemeen hoe lang het duurde, voordat de mensen verschil merkten aan hun huid. “Meestal duren dit soort trials minstens twaalf weken,” zo legt Ayodele uit. “Ik zeg dus dat je altijd minimaal twaalf weken moet aanhouden, voordat je kunt zeggen of een product wel of niet werkt.

Drie tot zes maanden

Dit betekent overigens niet dat producten niet al na een paar weken je huid kunnen verbeteren, maar bij de meeste producten duurt het over het algemeen iets langer. “Neem bijvoorbeeld vitamine A, als je dit gebruikt kan het zelfs drie tot zes maanden duren, voordat je resultaat gaat zien,” aldus Ayodele. Kortom: als het om je huidverzorgingsproducten gaat is het verstandig om niet te snel conclusies te trekken en zeker zo’n twaalf weken te wachten, voordat kunt bepalen of iets wel of niet voor je huid werkt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron  | Get the Gloss
Beeld | Getty

Ook interessant