Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo veel moet je écht smeren van je favoriete beautyproducten

hoeveelheid-smeren-beautyproducten.jpg

Van dag- en nachtcrème tot shampoo, conditioner en een fijne scrub. Elke dag gebruiken we heel wat beautyproducten. Maar hoeveel per middeltje heb je eigenlijk  nodig om alles eruit te halen wat erin zit? En belangrijker: wat gebeurt er als je enthousiast aan het smeren slaat? Margriet helpt je een handje.

Make-upremover en cleanser

Voordat je ’s avonds naar bed gaat, heb je waarschijnlijk een vaste routine. Komt daar ook een reinigingsmelk of cleanser aan te pas? Zorg er dan voor dat je niet meer dan een hoeveelheid ter grootte van een kleine aardbei gebruikt. Smeer je te veel van een van deze beautyproducten, dan kan dat zorgen voor een droge huid.

Scrub

Ook met scrub kun je het best een beetje zuinig zijn. Een hoeveelheid ter grootte van een amandel is al genoeg om je huid te ontdoen van alle dode huidcellen. Meer kan ervoor zorgen dat de natuurlijke barrière van de huid beschadigt.

Dagcrème

Ga jij de deur niet uit zonder wat dagcrème op je gezicht te hebben gesmeerd? Heel goed, want zeker in het najaar en de winter kan je huid wel wat extra verzorging en hydratatie gebruiken. Smeer echter niet meer dan de hoeveelheid van een framboosje. Zo voorkom je dat de poriën verstopt raken omdat de hoeveelheid crème niet kan worden opgenomen. Let op: de genoemde hoeveelheid gebruik je niet alleen voor je gezicht, maar óók voor je hals en decolleté.

Nachtcrème

Terwijl je van je dagcrème dus het best een hoeveelheid ter grootte van een framboos kunt gebruiken, heb je van je nachtcrème veel minder nodig. Hierbij is een formaatje rozijn al genoeg, omdat je huid de ingrediënten ’s nachts gemakkelijker opneemt.

Oogcrème

Oogcrème zit vaak in een kleine tube en dat is niet zonder reden. Je hebt er namelijk per oog maar een rijstkorrel van nodig. Smeer je te veel crème rond je ogen, dan kan de zalf via de wimpers in je kijkers terechtkomen, met flinke irritatie als gevolg. Wist je trouwens dat je oogcrème ook rond je lippen kunt smeren om rimpels tegen te gaan? Doe in dat geval iets meer crème op je vingertoppen, smeer dat rond je ogen en dep het resterende deel rond je mond.

Serum

In vergelijking met een dag- of nachtcrème is een serum veel geconcentreerder. Hierdoor heb je er niet meer dan een erwtje van nodig. Te ruim gebruik van dit beautyproduct kost je niet alleen veel geld (serums zijn over het algemeen best duur), het kan ook tot puistjes leiden.

Shampoo

Waarschijnlijk denk je dat je met meer shampoo je haar ook schoner krijgt, omdat het dan zo lekker gaat schuimen. Toch hoef je echt niet meer uit de fles te knijpen dan een hoeveelheid ter grootte van een braam. Meer shampoo werkt averechts: je coupe wordt er droger en dof van. Dit komt doordat je de natuurlijke oliën uit je haar spoelt.

Conditioner

Sluit jij je douchebeurt ook graag af met een flinke klodder conditioner in je haar? Als je conditioner gebruikt, kun je je beter beperken tot een dotje ter grootte van een kers. Dit voorkomt dat je haar gaat hangen en de natuurlijke glans verdwijnt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant