Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is hoelang je je gezicht eigenlijk zou moeten wassen

dit-is-hoelang-je-je-gezicht-eigenlijk-zou-moeten-wassen.jpg

Toners, dag- en nachtcrème, een serum hier en daar.. Je skincare routine bestaat waarschijnlijk uit heel wat stappen. Maar daardoor lijken velen de belangrijkste stap nog wel eens te vergeten: je gezicht wassen.

Hoe lang moet je je gezicht eigenlijk wassen om écht schoon te worden? Een dermatoloog op TikTok heeft daarvoor een handig trucje.

Belangrijkste stap

Het is natuurlijk hartstikke goed voor je huid om al die fancy producten te gebruiken, maar zonder je huid goed te reinigen hebben ze weinig nut. Dat legt dermatoloog Alexis Stephens uit op TikTok. Je hebt een schone, goede basis nodig om de rest op aan te brengen, zodat het goed in je huid kan trekken. Maar goed je gezicht wassen is natuurlijk nog wat vaag. Hoelang moet je bijvoorbeeld je gewicht wassen om het écht goed te reinigen?

Hoelang gezicht wassen?

Ook daar heeft Stephens een antwoord op: zo’n dertig seconden, zegt ze. Een seconde meer of minder zal het verschil niet maken, maar een halve minuut is genoeg om alle viezigheid van je gezicht te halen. Ook kun je in dertig seconden zorgen dat je hele gezicht schoon wordt zonder dat je wat overslaat. En zo heb je genoeg tijd om je cleanser in te masseren en weer netjes af te spoelen.

Lees ook:
Dit zijn de voordelen van vitamine K voor je huid

Slim trucje

Ongeveer dertig seconden dus. Allemaal leuk en aardig, maar een stopwatch naast de wasbak klinkt niet echt handig. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om te weten hoelang je precies bezig bent met het wassen van je gezicht, waar je géén elektra voor nodig hebt. Een leuk trucje: zing je favoriete liedje (in je hoofd), tot je bij het eerste refrein aangekomen bent. Natuurlijk verschilt het een beetje per liedje, maar gemiddeld ben je dan zo’n dertig seconden verder. Makkelijk, toch?

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nieuw op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant