Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Droge handen? Zo vaak handcrème smeren helpt echt

droge-handen-zo-vaak-handcreme-smeren-helpt-echt.jpg

De tijd van droge handen is weer aangebroken, en in die periode gaat er in menig huis tube na tube handcrème leeg. Dat smeren kan verslavende vormen aannemen, en dus rijst de vraag: heeft het eigenlijk wel zin om zo vaak te smeren?

Zo denken dermatologen erover.

Hoe vaak moet je handcrème smeren?

Wie last heeft van droge handen, is snel geneigd om ieder uur een drupje handcrème uit de tube te persen. In tegenstelling tot andere crèmes, die we vaak alleen in de ochtend en voor het slapen gaan aanbrengen. Waarom maken we dan toch zo veelvuldig gebruik van handcrème, en doet de crème eigenlijk nog wel z’n werk na de eerste keer? Als je het de dermatologen achter skincaremerk Babor vraagt wel: zij adviseren om meerdere keren op een dag te smeren wanneer de huid al beschadigd is. Maar ook wie geen last heeft van droge handen is gebaat bij de verzorging van een goede handcrème -dan is één keer per dag echter voldoende.

Lees ook
Heb je een droge huid of een gedehydrateerde huid? Dít is het verschil

Ingrediënten crème

Wie regelmatig smeert, controleert liever wel de ingrediëntenlijst van haar crème. Om het vochtgehalte van je huid op peil te houden is het namelijk belangrijk dat een product niet te veel alcohol, parfum of andere chemische middelen bevat. Deze ingrediënten kunnen zelfs het tegenovergestelde van je doel bereiken, en huidirritaties, jeuk of huidveroudering veroorzaken. Hoe vaak je dan ook smeert: altijd even de achterkant van je tube checken, dus.

Beeld | Getty Images

Ook interessant