Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dág wallen en puistjes: 4 tips om concealer zo goed mogelijk aan te brengen

concealer-aanbrengen-tips-margriet.jpg

Een beetje concealer onder je ogen kan er in no-time voor zorgen dat je er frisser en opgewekter uitziet. Of puistjes mooi verdoezelen. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat er aan het einde van de dag niks meer van te zien is?

Juist. Daarom geven we je vier tips waarmee je concealer zo lang en mooi mogelijk blijft zitten.

1. Gebruik niet te veel concealer

Less is more, dus smeer allereerst niet te veel concealer op je gezicht. Als je dit doet heeft het namelijk het omgekeerde effect: je vestigt meer aandacht op je wallen. En dat wil je natuurlijk júist niet. Als je aan het einde van de dag geen vlekkerig resultaat wilt, smeer je dus niet te veel op. Gebruik je ringvinger om het een beetje te deppen voor een egaal resultaat.

2. Gebruik een oogschaduwprimer

Als je een primer aanbrengt onder je make-up, zorgt deze ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Ook je concealer dus. Omdat de huid onder je ogen gevoeliger is dan andere plekken, kun je daar het best een oogschaduwprimer gebruiken.

3. Gebruik een poeder

Als je na het aanbrengen van je concealer een doorzichtige of getinte poeder gebruikt, zorg je ervoor dat die make-up onder je ogen of op je puistjes als het ware wordt vastgezet. De emulsie blijft op z’n plaats door het poeder, zelfs als je een beetje gaat zweten.

4. Gebruik matterende doekjes

Matterende doekjes, ook wel blotting papers genoemd, nemen de overtollige olie van je huid op, waardoor je gezicht er matter uitziet. Die doekjes kun je dus ook goed gebruik om de plekken waar je concealer hebt aangebracht droog te maken. Doe je dit voorzichtig, dan dep je alleen de olie weg en niet de concealer.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | GoedGevoel
Beeld | iStock

Ook interessant