Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Hoe ‘bewust’ zijn jouw beautyproducten?

social-media.png

De vraag naar natuurlijke, bio- en eco-beautyproducten blijft maar toenemen. En dus schieten ook de natuurlijke beautymerken als paddenstoelen uit de grond. Hoe zit het precies met de ingrediënten in jouw beautyspullen? Met speciale apps kun je ontdekken hoe ‘bewust’ jouw beautyproducten zijn. 

1. Skin Deep

Hoe verantwoord zijn de bestanddelen van je lievelingsbeautyproduct? Smeer je geen schadelijke stoffen op je huid? Met de Skin Deep-app kun je het gemakkelijk checken: je scant de barcodes van crèmes, lotions en shampoos en ziet direct hoe ‘gevaarlijk’ ze zijn. Niet alleen handig om inzicht te krijgen in wat je nou eigenlijk op je gezicht of in je haar smeert, maar ook om te ontdekken waarom je huid geïrriteerd op een bepaald product reageert.

Gratis voor Android en iPhone

2. Groen keurmerk

Op allerlei producten, zoals kleding, cosmetica en eten en drinken, vind je tegenwoordig keurmerken die aantonen hoe milieu- of diervriendelijk ze zijn. De wetenschappelijke toetsingscommissie Milieu Centraal laat met de KeurmerkenWijzer-app voor je iPhone zien wat deze keurmerken echt betekenen, zodat je bij je aankoop werkelijk duurzame keuzes kunt maken. Heeft een doos eieren bijvoorbeeld een IKB-keurmerk? Dan vertelt de app je dat aan dit product geen eisen worden gesteld wat betreft dierenwelzijn en milieu. De app geeft een beoordeling van keurmerken op allerlei gebieden, dus ook voor de keurmerken op cosmetica.

Gratis voor iPhone

 3. Thuisarts

Vertoont je huid een heftige reactie op je cosmeticaproduct? De Thuisarts is dé app voor betrouwbare informatie over allergieën en gezondheid. Daarnaast ondersteunt deze app je voor, tijdens en na je huisartsbezoek.  Je kunt de app gebruiken voor extra informatie over een bepaalde allergie of als je je afvraagt wanneer je naar de huisarts moet gaan. Ook kun je vragen stellen over je klachten. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen.

Gratis voor Android en iPhone

4. Beat the microbead

Microbeads zijn minuscule bolletjes plastic in verzorgingsproducten, die vooral verwerkt zijn in scrubs. Via het doucheputje komen ze uiteindelijk in zee terecht, waardoor ze in de voedselketen belanden. Een ramp voor het milieu natuurlijk. Bewuster scrubben? Dat kan gewoon met afbreekbare zout- of suikerkorrels. Scan je producten op microbeads met de Beat the Microbead-app.

Gratis voor Android

M41 Cover_V2 nieuw.indd In Margriet 41 lees je alles over ‘groene cosmetica’. Vanaf vrijdag in de winkel en online te bestellen.

 

Ook interessant