Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Warm he? Deze hippe kapsels zijn ideaal tijdens een hittegolf

kapsels-hittegolf.jpg

Het is heet. Nederland gaat gebogen onder een flinke hittegolf, en dus zoeken we massaal naar manieren om zo koel mogelijk te blijven gedurende de dag. Hoe zorg je ervoor dat je er wel leuk uitziet, zonder te smelten door je langer haar? Deze hippe kapsels houden je hoofd koel.

We zetten de mooiste en koelste kapsels voor je op een rij.

De lage knot

Een ding staat als een huis boven water, met warme dagen is het belangrijk om je haar zo goed en kwaad als het gaat uit je gezicht te houden. En ook het liefst uit je nek, zodat je geen zweterige slierten haar op je rug hebt hangen. Dat kun je stijlvol doen met een lage knot. Voorkom dat het er stijfjes uitziet door de knot wat warrig te maken: dit doe je door hem losjes te draaien er een aantal plukjes uit te trekken.

Hoge staart

De volgende in het rijtje van hippe kapsels voor warme dagen, is de hoge paardenstaart. Dit is een supervrouwelijk kapsel, dat eigenlijk altijd goed staat en nog handig is ook. Deze hairdo mag juist wel heel stak zitten, dat maakt het extra stoer.

Nonchalante topknot

Nog een ideale manier om je hoofd koel te houden, is je haar in een topknot dragen. En dan natuurlijk wel zo’n leuke nonchalante variant, waarbij er her en der wat plukjes langs je gezicht hangen. Het is zó klaar, vereist geen moeilijk stappenplan maar is tijdloos en hartstikke stijlvol.

Een strik erom

Als je het over een ander boeg wilt gooien en groot fan bent van super vrouwelijke items, dan kun je je haar ook met een scrunchie of strik vastmaken. Draag het in een losse staart of knot, en doe er daarna het vrolijke haarelastiek of het schattige strikje omheen. Simpel, maar doeltreffend.

View this post on Instagram

Blessed day 🌿 #maythelordopen

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

Haarklem

Tot slot kun je tijdens de hittegolf mooi een nieuwe trend omarmen, want de haarklem is weer helemaal terug van weggeweest. Veel poespas vereist het niet, want je kunt er je haar in een handomdraai mee vastzetten. Kies voor een simpel zwart model als je van klassiek houdt, of ga voor een gekleurde variant als je wel wat meer pit aan je look wilt toevoegen.

View this post on Instagram

nothing makes me as happy af fresh flowers 💭🤍

A post shared by NOOR DE GROOT (@queenofjetlags) on

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ELLE
Beeld | iStock

Ook interessant