Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom de zoekterm ‘rijstwater’ de afgelopen maanden met 2000% is gestegen

dit-is-waarom-rijstwater-een-boost-geeft-aan-je-kapsel.jpg

Laat jij bij het afgieten van rijst ook altijd gewoon het water wegspoelen in de gootsteen? Zonde! Steeds meer mensen zweren namelijk bij rijstwater om hun haar te versterken en zachter te maken.

De zoekterm ‘rijstwater’ is de afgelopen maanden met maar liefst 2000% gestegen op Google. En dat is natuurlijk niet voor niks…

Haarspoeling

In Azië gebruiken vrouwen al generaties lang rijstwater om hun haar sterk en glanzend te maken. Niet zo gek, want water waarin rijst wordt gekookt, zit boordevol antioxidanten, mineralen en vitamine B en E. Bovendien bevat het pitera. En dat schijnt het verouderingsproces tegen te gaan, oftewel te zorgen voor minder grijze haren. Alle reden om zo’n haarspoeling te proberen.

Aan de slag

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het water dat je overhoudt even staan zodat het kan gisten. Zo komen de heilzame stoffen nóg beter vrij en heb je straks meer resultaat. Neem dan het rijstwater mee naar de badkamer en was je haar met shampoo en conditioner zoals je gewend bent. Was vervolgens je haar met het rijstwater. Laat dit een paar minuten inwerken voordat je het weer uitspoelt.

Tips

Gebruik rijstwater voor je haar niet vaker dan één of twee keer per week, voor het beste resultaat. Ook goed om te weten: van pandan, basmati, zilvervlies tot jasmijn, je kunt elke soort rijst gebruiken.

Reinigingsproduct

Heb je nog wat rijstwater over? Dip een watje in het water en dep je gezicht ermee. De vitamine B stimuleert de groei van nieuwe huidcellen, verkleint de poriën en helpt fijne lijntjes vervagen. Met een egale teint en strakke huid als resultaat. Nog een goede reden om rijstwater te bewaren!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Popsugar, ATimes
Foto | iStock

Ook interessant