Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Omarm je grijze lokken: dit zijn de haartrends voor grijs haar in 2022

haartrends-grijs-haar-2022.jpg

Door de huidige maatregelen laat je volgende kappersbezoek nog even op zich wachten. Kun je in de tussentijd mooi wat inspiratie op doen. Dit zijn de haartrends voor grijs haar in 2022.

We zetten de mooiste haarstijlen voor je op een rij.

De haartrends voor grijs haar in 2022

Ben je (een beetje) grijs en heb je geen zin om honderden euro’s per jaar uit te geven aan een verfbeurt bij de kapper? Dat komt goed uit, want grijs is hot. Benieuwd wat in 2022 de haartrends voor grijs haar zijn? We zochten het voor je uit.

Grijs haar omarmen

Je grijze lokken verbloemen? Nergens voor nodig. Grijs haar is, net als vorig jaar, ook in 2022 een enorme haartrend. Zo lieten we ons haar massaal grijs verven. Dat blijkt ook uit cijfers van Pinterest, want het zoekvolume van de term ‘grijs haar’ nam het afgelopen jaar flink toe. Ook het omarmen van onze grijze haren en de keuze om je haar niet (meer) te verven gaan we komend jaar vaker zien. Een fijne ontwikkeling, helemaal nu de kappers weer gesloten zijn.

Lees ook:
Dit zijn de haartrends voor kort haar in 2022

Grey blending

Nog een hit voor 2022: grey blending. Dat is een kleurtechniek die je natuurlijke grijze lokken camoufleert én accentueert. Dat klinkt dubbel, maar door balayage of highlights te gebruiken, komt je grijze haar veel beter tot zijn recht. Het is ook een fijne tussenoplossing als je grijs begint te worden, maar je natuurlijke haarkleur nog zichtbaar is. Uiteindelijk kun je er dan voor kiezen om te stoppen met het kleuren van je haar of – als grey blending bevalt – het te blijven verven.

Populaire haarstijlen in 2022

Dat grijs haar ook in 2022 een van de grootste haartrends wordt, is wel duidelijk. Maar hoe zit dat met populaire haarstijlen? Kort, lang of krullend: met een grijze coupe kun je gelukkig alle kanten op. Een haarstijl die we in 2022 veel gaan zien, is de pixie cut. Daarbij is het haar aan de achter- en zijkant van je hoofd wat korter en aan de bovenkant langer. Andere haartrends zijn de bob, zowel de klassieke als in de extreem korte variant. Heb je krullen? Laat ze aankomend jaar dan lekker los vallen, een beetje nonchalant. Ook de krullende pony is hip. Haartrends zijn natuurlijk leuk voor wat inspiratie, maar belangrijker is het om te doen waar je zélf zin in hebt. Knalroze kapsel, pony of extreem kort? Gewoon doen.

Bron | JAN, Glamourista
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant