Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Binnenkort naar de kapper? Dit zijn dé haarkleuren voor het najaar

haarkleuren-najaar-2021.jpg

Heb jij binnenkort een kappersafspraak staan en wil je weer wat nieuws? Verander dan mee met het seizoen en verruil je zomerse lokken voor een herfstige coupe. Haal hier alvast je inspiratie op met een lijstje van de populairste haarkleuren voor dit najaar.  

Een ding is duidelijk: herfstkleuren zijn dé inspiratie voor je nieuwe kapsel. 

De haarkleuren voor het najaar

Tijd om je hoogblonde zomerse lokken te verruilen voor een herfstcoupe? Niet alleen de bladeren veranderen in het najaar van kleur, ook de haarkleuren voor dit seizoen blijken voornamelijk herfsttinten. Dat gaat van warme oranje kleuren tot diepbruine tinten. Mocht je het verven van je haar in een herfstkleur een iets te grote stap vinden, dan kun je deze tinten ook subtieler in je kapsel verwerken met highlights of balyage. 

Kaneelkoper

Voor wie rood haar net iets te heftig vindt, hebben we goed nieuws: de subtielere variant in kaneelkoper is een van de haarkleuren die we dit najaar veel gaan zien. Dit is een warme bruintint, maar door de koperen accenten zit er ook een dieprode kleur doorheen. Deze warme kleur staat eigenlijk iedereen wel, maar vooral bij mensen met groene ogen zal de kleur echt knallen. Is dit je toch iets te veel van het goede? Houd het dan bij kaneelkoperen highlights. 

Mahogany merlot

Een andere haarkleur die perfect bij de herfst past is een diep warm rood, ook wel mahogany merlot genoemd. Dit geeft je donkere lokken net wat meer warmte en maakt je coupe iets specialer. Je kunt er voor kiezen om je haar helemaal in de merlot-kleur te verven, maar je kunt ook voor een paar highlights gaan. 

Lees ook: 6 veelgemaakte fouten als we zelf ons haar verven

Bronde 

Een andere haartrend die we veel gaan zien dit najaar is bronde blends. Dit zijn subtiele lichtere lokken door bruin haar heen, waardoor je iets meer diepte krijgt. Dit kun je het beste als balayage aan je haar toevoegen. Je kunt er voor kiezen om slechts een paar tinten lichter dan je bruine haarkleur te gaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook asblonde balayage nemen als het iets meer mag opvallen. 

Mauve bruin

Wil je een subtiel kleurtje in bruin haar? Dan is chocolate mauve perfect. Het is een lastig kleur om uit te leggen, maar lijkt het meest op pastelroze of lila-lavendelachtig paars. Door de donkere ondertoon van je haar zorgt deze subtiele kleur voor iets meer dimensie en levendigheid.

Chocolade bruin

Niet alleen in het najaar, maar ook deze winter is chocoladebruin een van de populairste haarkleuren. Vooral voor brunettes die net even iets anders willen is dit dé perfecte subtiele stap. 

Bron | Marie Claire, Harper’s Bazaar, Real Simple, Hairbeautycompany
Beeld | Getty Images, Pinterest

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant