Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Was jij je haarborstel wel vaak genoeg?

was-jij-je-haarborstel-wel-vaak-genoeg.jpg

Als er één object bij ons thuis wat vaker toe is aan een flinke wasbeurt, dan is het onze haarborstel wel. En dat klinkt misschien raar, want hallo – waarom zou je een borstel gaan wassen? Maar dan heb je vast geen idee hoeveel vuil er op je borstel ‘leeft’.

Levende bacteriën

Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat de gemiddelde haarborstel een veilig tehuis is voor meer levende bacteriën dan er rondom de afvoer van een gootsteen of in de etensbak van je eventuele hond leven. Denk maar aan ongeveer 3500 kolonies bacteriën per 2,5 vierkante centimeter. 

Een haarborstel vol vuil

Pak je borstel er anders meteen even bij. Vaak zit het ding vol met stof, dode haren, roos, schilfers en wat al niet meer. En dat zijn alleen nog maar de viezigheden die je met je blote oog kan zien. Los van dit alles is het ook fijn voor je haar als je je borstel regelmatig wast. Borstelen met een vieze borstel zorgt er namelijk voor dat je haar futloos en sneller vet wordt. Je bent tenslotte alles wat je er de dag ervoor uitkamde, weer rustig in aan het kammen. En maak je het echt heel bont, dan kan een vieze haarborstel ook voor vieze geurtjes en huidirritaties zorgen. 

Minstens elke week wassen

Goed reinigen dat gebruiksvoorwerp dus. Haarexpert Neil Barton zegt dat je in het ideale geval drie keer per week losse haren uit je borstel verwijderd. Was je daarnaast één keer per week je borstel met warm water en een milde shampoo, dan zit je wel goed. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HappyInShape
Beeld | iStock

Margriet 20

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant