Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Hij verdient het! Dit is de manier om je haarborstel schoon te maken

haarborstel-schoonmaken.jpg

We gebruiken ‘m dagelijks, maar gunnen ‘m bijna nooit een grondige wasbeurt. Waar we het over hebben? Onze haarborstel. Haal jij hooguit na elk gebruik de haren eruit maar blijft het daarbij? Dan verdient ook de jouwe een badje.

Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil, maar heb je er weleens over nagedacht hoeveel vuil zich over je haar verspreidt als je je borstel nooit schoonmaakt? Met dode huidcellen, uitgevallen haren en alle resten shampoo en andere haarproducten is het ding immers een broeihaard van bacteriën. En dat wordt na elk gebruik alleen maar erger.

Dit heb je nodig

Afijn, hoog tijd dus om je haarborstel onder handen te nemen. Dat hoeft gelukkig niet veel tijd en moeite te kosten, bovendien heb je er weinig spullen voor nodig. Met een schaar, een bak met lauwwarm water, een beetje shampoo en een oude tandenborstel kun je aan de slag.

Stappenplan

Om te beginnen is het belangrijk om alle haren uit de borstel te halen. Als je dat niet al na elk gebruik doet, kunnen ze enorm vast komen te zitten waardoor je een schaar nodig hebt om de boel los te knippen. Alle haren verwijderd? Dip de bovenkant van de haarborstel dan in het lauwwarme water. Breng wat shampoo aan op de tandenborstel en schrob hiermee tussen de pinnetjes. Als je alle plekjes hebt gehad, kun je de tandenborstel zeepvrij maken en opnieuw tussen de pinnetjes bewegen om de shampooresten te verwijderen. Neem de borstel vervolgens oppervlakkig droog af met een schone handdoek en laat ‘m verder opdrogen totdat je ‘m weer kunt gebruiken.

Pas op

Het gevaar bij zo’n schoonmaakbeurt is dat je de borstel te ver in het warme water steekt. Daardoor kan er veel vocht in vast komen te zitten en bereik je het tegenovergestelde van wat je wilde. Het vocht kan gaan broeien en daardoor zit je met een stinkende borstel in plaats van met een fris, schoongewassen exemplaar.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk en interessant om te lezen

Ook interessant