Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Kun je je haar beter ’s ochtends of ’s avonds wassen? Het verlossende antwoord

haar-wassen-ochtend-of-avond.jpg

Als het op je haar wassen aankomt, zijn er vaak twee kampen: de ene helft zweert erbij dat je dit het best in de ochtend kunt doen, terwijl de andere helft juist kiest voor de avond. Maar maakt dit echt uit? Of heb je bij het een wel degelijk meer kans op een bad hair day dan bij het ander?

Of je je haar beter in de ochtend of avond kunt wassen, verschilt blijkbaar per haartype. 

Dun haar

Het is logisch dat de meningen over het tijdstip van je haar wassen verdeeld zijn. Het hangt namelijk helemaal af van welk haartype je hebt of je je haar beter in de ochtend of in de avond kunt wassen.

Heb je dun haar dat snel vet wordt? Dan is de beste optie om je haar in de ochtend te wassen. Op deze manier voorkom je dat je vers gewassen haar tijdens het slapen alweer vettig wordt. Ook kan je haar als je het in de avond wast al uitzakken, waardoor je haar overdag minder goed in model blijft. Probeer bij het wassen vooral te focussen op de haarwortels om vettigheid tegen te gaan, maar ook om meer volume in je haar te krijgen. 

Krullen

Wanneer je gezegend bent met een mooie bos krullen, kun je je haar het beste in de avond al wassen. Door de structuur van je haar, blijft het langer nat. Was je het ’s avonds, dan geef je je haar meer tijd om rustig te kunnen drogen. Zo hoef je het in de ochtend alleen nog even in model te brengen. 

Lees ook: Zó vaak (of eigenlijk weinig) kun je het best je haar wassen

Dik haar

Heb je dik haar, dan maakt het moment waarop je je haar wast niet heel veel uit. Maar heb je bijvoorbeeld veel tijd nodig om het in model te brengen? Dan maak je het jezelf natuurlijk makkelijk door je haar in de avond alvast te wassen. Ook heeft het dan meer tijd om op te drogen en hoef je je lokken in de ochtend niet nog droog te föhnen.

Stijl of slag

Als je je haar graag stijl draagt, dan raadt kapper Michael David aan Marie Claire aan om je haar ’s ochtend te wassen. Zo kun je je haar direct na het wassen in model brengen. Maar als je een nonchalante slag wilt, is het aan te raden om je haar de avond van tevoren te wassen voor meer volume en beachy waves

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair, Marie Claire
Beeld | iStock

Ook interessant