Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is de reden dat je je haar juist vóór het sporten moet wassen

haar-wassen-voor-sporten.jpg

Heerlijk om na een flinke zweetsessie in de sportschool je haren te wassen. Toch blijkt dat helemaal niet zo’n goed idee. Sterker nog: je kunt je haar het beste vóór het sporten wassen. We leggen het je uit. 

Geen tijd om je haar na het sporten uitgebreid te wassen? Dan hebben we goed nieuws.  

Je haar voor het sporten wassen

Het klinkt misschien onlogisch om je vette coupe eerst te wassen, voordat je vervolgens in de sportschool gaat zweten. Toch is het volgens haarstylist Laura Courtie beter. Aan Stylist legt ze uit dat dat komt omdat de olie die je tijdens het sporten produceert je haar conditioneert. Het is dus eigenlijk zonde als je dat na je work out meteen weer wegwast. Daarnaast is je zoute zweet eigenlijk een soort natuurlijke zeezout spray, die je normaal zou gebruiken om wat extra textuur in je haar aan te brengen. Daarmee is je haar wassen vóór het sporten dus beter dan erna. Dit geldt wel alleen als je je haar regelmatig wast. Als je je haar namelijk heel weinig wast kan het overmatige zweet op je hoofdhuid voor droogheid zorgen en je haarzakjes verstoppen. 

Droogshampoo voor het sporten 

Als je na het sporten nog plannen hebt en sowieso geen tijd hebt om uitgebreid je haar te wassen, dan is een handige tip om vóór je sportsessie droogshampoo aan te brengen. Eenmaal zweterig en nat zal de droogshampoo niet meer goed pakken, maar als je vooraf een laagje aan brengt, dan zal dat het overtollig vuil en olie opnemen tijdens het sporten. Al is dat dus wel weer zonde van die olie die vrijkomt en je haar conditioneert.

Lees ook: Last van haaruitval? Misschien komt het wel door je shampoo

Alleen afspoelen 

Wil je toch liever je haar na het sporten wassen? Dan tipt haarstylist Marcus Francis aan Well + Good dat alleen afspoelen met water dan voldoende is en dat je shampoo achterwegen kunt laten. Door met je handen door je haar te gaan verwijder je met alleen stromend water namelijk al het meeste vuil uit je haren.

Sporten is goed voor je haargroei 

Naast die oliën die tijdens het sporten je haar voeden, is een flinke work out ook goed voor je haargroei. Dat komt omdat tijdens het sporten je hartslag omhoog gaat en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hierdoor gaan er meer zuurstof en voedingstoffen naar je hoofdhuid, en dat bevordert je haargroei.

Bron | Marie Claire, The Color, The Stylist, Well + Good
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant