Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Goed om te weten: kun je je haar beter droog of nat laten knippen?

haar-knippen-nat-droog.jpg

Als je een kappersafspraak gepland hebt staan, is de kans groot dat je het meest uitkijkt naar de wasbeurt ínclusief hoofdmassage waar de meeste kappers mee beginnen. Maar doe je er eigenlijk wel goed aan om je haar te laten wassen voordat de schaar erin gaat?

Of je je lokken het best nat of droog kunt laten knippen, heeft alles te maken met het kapsel dat je hebt, met je haarsoort én met de coupe die je wilt.

Droge knipbeurt

Heb je van nature een volle bos krullen die je niet dagelijks met een styletang te lijf gaat om je haar steil te krijgen? Dan kun je je coupe beter niet nat laten maken bij de kapper. Alleen droog is te zien hoe je haar valt en kan het goed in model worden geknipt. Ook als je geen golvende lokken hebt, maar wel een ‘lastig’ kapsel (denk hierbij bijvoorbeeld aan een haardos die aan de ene kant dikker is dan aan de andere ), kun je het best vragen om een droge knipbeurt.

Nat haar

Heb je steil haar van jezelf of maak je het elke dag glad, dan is eerst nat maken en dan knippen wel een goed idee. Dit is ook het geval wanneer je je haar recht af wilt laten knippen, omdat nat haar de beste basis is om strakke lijnen te creëren. Wil je het laten bijpunten? Kies dan ook voor een natte knipbeurt; dit verkleint de kans dat er te veel wordt afgehaald.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook interessant