Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Louise: ‘Voor mij heeft haar niets met leeftijd te maken, het hoort gewoon bij wie ik ben’

louise-voor-mij-heeft-haar-niets-met-leeftijd-te-maken-het-hoort-gewoon-bij-wie-ik-ben.jpg

Louise Latooy (52) is contentmaker en wil nooit meer anders dan lang haar. “Als ik een vrouw hoor zeggen dat ze te oud is voor lang haar, denk ik: waarom?

“Als klein meisje had ik al heel lang haar, ik heb het zelfs tot op mijn billen gehad. Toen ik vijftien werd, heb ik het tot op mijn schouders laten knippen. Doodongelukkig voelde ik me met dat korte haar.”

‘Mijn moeder is mijn voorbeeld’

“Ik heb veel en dik haar met best wel wat krul. Mijn moeder is in de zeventig en heeft ook nog steeds lang haar op haar leeftijd, zij is mijn voorbeeld. Ik föhn mijn haar uit, zodat de krul een slag wordt en ik er een paar dagen mee kan doen. Ik verzorg mijn haar dagelijks met een conditioner en een keer per week gebruik ik een haarmasker. Aan de bovenkant van mijn haar smeer ik arganolie, omdat het daar snel pluist. Ik heb geluk dat mijn hoofdhuid niet snel vet wordt, dus ondanks de olie ziet mijn haar er niet ‘vettig’ uit.”

Lees ook:
Futloos haar? Dankzij deze conditionertip krijg je tóch volume

‘Mijn haar hoort bij wie ik ben’

“Mijn man heeft een kapsalon, ik laat mijn haar door hem elke zes weken kleuren. Dan werkt hij vooral de uitgroei bij, want ik merk dat ik toch een beetje grijs word, vooral bij de slapen. Vaak krijg ik complimenten over mijn lange haar: ‘Ik vind dat het bij je past.’ Of: ‘O, je kunt boven de vijftig dus prima lang haar hebben.’ Als ik een vrouw hoor zeggen dat ze te oud is voor lang haar, denk ik: waarom? Voor mij heeft lang haar niets met leeftijd te maken, mijn haar hoort gewoon bij wie ik ben.”

Tekst | Conny Troost
Beeld | Privéfoto

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 41 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl

Ook interessant