Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Regen, storm en kou: zo bescherm je je haar bij slecht weer

regen-storm-en-kou-zo-bescherm-je-je-haar-bij-slecht-weer.jpg

De herfst- en wintermaanden zijn weer aangebroken. Dat betekent naast een hoop gezelligheid in huis ook een hoop typisch herfst- en winterweer. Met al die regen, kou, storm of zelfs sneeuw heb je niet alleen een goede jas nodig, ook je coupe krijgt het de komende tijd weer zwaar te verduren. Zo kun je je haar het beste beschermen bij slecht weer. 

Uiteraard is een paraplu of muts altijd handig om mee te nemen, maar met deze tips red je het hopelijk de komende natte, koude maanden ook. 

Je haar beschermen bij slecht weer

In de zomer heeft je haar het met felle zon, zeewater en chloor al flink te verduren, maar het slechte weer in de herfst en winter maakt dat niet veel beter. Je haar beschermen bij slecht weer buiten begint allereerst al binnen. Verzorg je haar na het wassen eens wat vaker met een lekker haarmasker voor in de puntjes. Gebruik daarnaast een haarserum of olie om niet alleen pluizigheid door het vochtige weer buiten te voorkomen, maar om je haar ook flexibeler te houden, zodat het minder snel breekt. Een haarserum zorgt ook meteen voor een mooie glans, zodat je haar er gezonder uitziet. 

Niet met nat haar naar buiten

Met haast nog met nat haar op de fiets? Dat kun je zeker wanneer het kwik straks een flink stuk daalt beter laten. Je loopt namelijk risico dat je haar bevriest, waardoor je haar kan beschadigen en afbreken. Je haar is sowieso breekbaarder als het nat is, dus ook bij een flinke stormbui op de fiets kan je haar sneller breken.

Gebruik geen hitte

Verleidelijk om er dan maar de föhn doorheen te gooien, maar ook dit kun je beter laten. Doordat de verwarming binnen weer vaker staat te gloeien is de lucht in huis droger, waardoor ook je haar droger wordt. Door er met hitte van de föhn of een krul- of stijltang overheen te gaan is de kans dat je je haar beschadigt een stuk groter. Mocht je het toch niet kunnen laten, gebruik dan altijd een haarproduct dat tegen hitte beschermt. 

Een kam in plaats van een borstel

Heb je snel last van pluishaar als het buiten vochtiger is en wil je tussentijds toch even je haar fatsoeneren? Gebruik dan een kam met wijde tanden in plaats van een haarborstel. Door een borstel of een kam met fijne tanden te gebruiken maak je dat pluiseffect alleen maar erger. 

Lees ook: Statisch haar? Deze trucjes kunnen helpen om het te voorkomen

Koud douchen

We snappen dat als je net door slecht weer bent gefietst, je verlangt naar een hete douche, maar als je je haar wil beschermen kun je dit beter overslaan. Zowel voor je huid als voor je haar zorgt heet water namelijk voor extra uitdroging. Probeer dus het liefst lauwwarm water te gebruiken en bij het wassen van je haar nog een paar graden kouder te gaan. 

Weerbestendig kapsel

Als laatste kan een losse bos haar bij een flinke stormbui flink gaan klitten. Kies dus voor een weerbestendig kapsel, bijvoorbeeld lage knot, paardenstaart of vlecht. Welke creatie je ook maakt, een klein beetje haarlak zorgt dat alles net iets beter op z’n plek blijft.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Beautify, ilovehealth, Harper’s Bazaar
Beeld | Getty Images

m46

Margriet 46 ligt nu in de winkel! Met deze week: het nieuwe samenwonen, 13 vragen aan de plantendokter, opvallende first ladies en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant