Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zó kun je grove poriën verbergen met make-up

zo-kun-je-grove-porien-verbergen-met-make-up.jpg

Wist je dat je poriën steeds zichtbaarder worden naarmate je ouder wordt? Zeker als je een gecombineerde tot vette huid hebt, ogen je poriën vaak extra groot. Gelukkig kun je ze zelf ook heel simpel wat minder zichtbaar maken door middel van een aantal make-uptips.

Hier een handig stappenplan!

Hydrateren, hydrateren én nog eens hydrateren

Als je last hebt van grove poriën is het juist heel belangrijk om je huid goed te hydrateren. Wanneer je huid heel droog is gaat het namelijk talg overproduceren, waardoor je poriën nog groter worden. Zeker als het kouder is, is het belangrijk om altijd een crème of serum te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt. Daarnaast ‘versmelt’ je make-up ook het mooist op een goed gehydrateerde huid.

Gebruik een primer

Na het aanbrengen van je dagcrème of serum is het belangrijk om een primer aan te brengen als basis voor je make-up. Primers leggen een soort laagje over je huid, waardoor fijne lijntjes, grove poriën en andere oneffenheden minder opvallen. Een primer is dus de perfecte basis voor je make-up.

Lees ook: last van puistjes? Dan kun je deze ingrediënten in je make-up maar beter vermijden

Ga voor de juiste foundationformule

Nadat je je primer hebt aangebracht, is het tijd om een foundation aan te brengen. De juiste formule kan een groot verschil maken bij grove poriën, dus besteed hier extra aandacht aan. Ga voor een formule die olie bestrijdende eigenschappen heeft en die je huid optisch kan verfijnen. Hydraterende foundations zijn hiervoor het meest geschikt, maar test een foundation altijd van tevoren even op je huid om hier zeker van te zijn. Ga in ieder geval nooit voor een foundation met oplichtende deeltjes , omdat je grove poriën en lijntjes hier juist meer zichtbaar door maakt.

Breng je foundation met neerwaartse bewegingen aan

Voor het beste resultaat kun je je foundation het beste aanbrengen met een speciaal sponsje, die je voor gebruik een beetje nat maakt en uitknijpt. Breng de foundation aan met een zachte neerwaartse stempelbeweging voor een mooi resultaat.

Pas op met poeder

Poeder is een mooie manier om je make-up te fixeren, maar wanneer je grove poriën hebt kun je hier maar beter mee oppassen. Te veel poeder kan er namelijk voor zorgen dat je grove poriën juist extra opvallen. Breng daarom zo min mogelijk poeder aan over je foundation.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | &C
Beeld | iStock

Ook interessant