Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zó groeien je nagels een stuk sneller zonder af te breken

l7erv0f6h7fe_selected_wide_1200.jpg

Tegenwoordig heeft bijna iedere vrouw lange nagels. Velen laten hun nagels verlengen bij een manicure. Natuurlijk kun je ze ook prima zelf mooi lang laten groeien. Nagels groeien gemiddeld drie á vier millimeter per maand. Vind je dat te lang duren? Deze tips versnellen het proces!

Zó heb jij straks prachtige lange nagels aan het kerstdiner, zonder dat je er veel geld voor hoeft uit te geven.

Vijlen

Zorg ervoor dat je je nagels vijlt. Zo haal je de vervelende haakjes weg waardoor je nagels minder snel inscheuren. Daarnaast ziet het er gelijk een stuk mooier uit. Tip: gebruik een kristallen nagelvijl. Deze sealen je nagels terwijl je vijlt, zodat er geen nieuwe kleine scheurtjes ontstaan.

Ook de manier waarop je vijlt is belangrijk. Je wilt je nagels zo min mogelijk belasten, dus probeer één kant op te vijlen. Het knippen van je nagels is trouwens een echte no-go! Door ze te knippen breek je ze als het ware en worden je nagels zwakker.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Hydrateren

Wist je dat je nagels ook vocht nodig hebben? Zonder vocht drogen ze uit en splijten ze sneller. Vooral het wassen van je handen kan een echte boosdoener zijn voor je nagels. Net als je huid, drogen je nagels uit door water. Gebruik na het wassen een hydraterende balsem of olie (argan- of castorolie) of een fijne handcrème zodat je nagels worden gevoed en versterkt. Ook verbetert je zo je bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat je nagels extra snel groeien. Hydrateren dus!

Nagelriemen

Door je nagelriemen naar achter te duwen, lijken je nagels langer. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat. Nagelriemen dienen namelijk ook ter bescherming van je nagels. Knip ze daarom niet weg, maar duw ze wat naar achter met een ‘cuticle pusher’ van staal of hout. Deze zijn speciaal voor je nagelriemen gemaakt. Ook is het belangrijk dat je je nagelriemen goed verzorgt. Het gebruik van olie voor je huid en haar zit waarschijnlijk al in je routine, maar je kunt dit magische elixer ook voor je nagels gebruiken! Gebruik nagelriemolie om je nagels een flínke boost te geven.

Handschoenen

Naast dat je nagels uitdrogen van water, worden ze er ook zachter en weker van. Hierdoor breken en scheuren je nagels een stuk sneller. Daarnaast kunnen de chemische ingrediënten in schoonmaakmiddelen heel slecht zijn voor je nagels. Draag daarom altijd handschoenen wanneer je de afwas doet of de badkamer schoonmaakt. Vergeet niet om ze daarna weer te hydrateren.

Nagellak

Naast dat nagellak op je nagels er al mooi uitziet, heeft het ook nog een andere functie. Het is namelijk ook een beschermlaagje. Een gewone nagellak helpt al voldoende, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om gellak te laten zetten. Er zijn ook speciale nagelverhardende lakken die je nagels versterken en de nagelgroei stimuleren. Let wel op: je nagels moeten ook weer niet té hard worden, want dan breken ze!

Eet gezond

Schoonheid komt van binnenuit zeggen ze wel eens. Dat geldt dus óók voor je nagels. Hoe belangrijk een goede nagelverzorging ook is, mooie nagels beginnen bij gezonde voeding. Je nagels groeien natuurlijk vanuit je lichaam. Voor sterkere en sneller groeiende nagels eet je vezels, proteïnen, goede vetten én veel groenten!

Bron |  MarieClaire, Grazia, Elle
Beeld | iStock

Ook interessant