Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Grijs is het nieuwe blond!

thoughtful-senior-woman.jpg

Steeds meer jonge mensen willen het: zilvergrijs haar. Hoe krijg je dat op de beste manier voor elkaar? En wat als je al grijs bént en juist altijd je haren hebt gekleurd? 

Superster Rihanna is ermee gespot, dus wil iedereen het. Maar dit moet je wel even weten voordat je je haren grijs kleurt.

Laat het doen

Voor nepgrijs moet je haar eerst ontkleurd worden, wat niet bepaald goed is voor je haar – het wordt er altijd droger van. Ga daarom niet zelf experimenteren, maar laat het doen bij een professionele kapper, die ook de kwaliteit van je haar kan controleren. Als het te beschadigd is, zal een goede haarstylist je adviseren om te wachten met verven.

Even niet kleuren

Kleur je haar in de zes weken voor de behandeling niet meer, want dit bemoeilijkt het ontkleuren. Heb je nu een hennakleuring in je haar? Wacht dan tot deze is uitgegroeid, want henna kan een chemische reactie geven met het ontkleurproduct.

Dip dye of peek-a-boo?

Overstag? Je kunt natuurlijk je hele coupe grijs verven, maar er zijn ook alternatieven. De dip dye bijvoorbeeld, waarbij alleen je punten grijs worden. Of peek-a-boo-highlights, die net als gewone highlights vanaf de haarwortels worden geverfd.

Welke grijstint past bij jou?

Grijs is er in verschillende tinten. In Viva adviseert een haarstylist de grijstint gun metal voor mensen met donker haar en een huidskleur met een warme ondertoon. Heb je een lichte huid? Dan is silver grey een goede keuze.

Nog beter: grijs van jezelf!

Ben je al grijs van jezelf, maar heb je altijd je haar geverfd om dat te verdoezelen? Wees je er dan van bewust dat het vier tot acht maanden duurt voordat je je natuurlijke haarkleur helemaal terug hebt, bij langer haar moet je zelfs rekening houden met een jaar. Als je niet zoveel geduld, maar wel gezond haar hebt, kun je het ook laten ontkleuren – je hoeft je uitgroei dan niet bij te houden. Ook een goede verzorging is van belang voor een mooie, natuurlijke grijstint. Dit zijn belangrijke verzorgingstips voor een mooie grijze bos >

Meer over grijs haar

Mooi grijs worden doe je zo
Hoe kun je grijs worden vertragen?

Ook interessant