Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Verven is niet meer nodig: grijs haar wordt dé trend van 2019

grijs-haar-trend-hip-2019.jpg

Maak je je zorgen om elke grijze haar die je bij jezelf tegenkomt? En ben je bang dat het niet lang meer zal duren totdat je helemaal grijs wordt? Nergens voor nodig, want grijs haar is hip. En dat blijft zo tot vér in 2019.

Als je de statistieken van Pinterest kunt geloven, wordt er meer dan ooit gezocht op de zoekterm ‘grijs worden’. In 2018 is er maar liefst 879 procent méér op gezocht dan in 2017. Pinterest verwacht dat de trend in 2019 doorzet en ‘nog meer mensen hun gevecht tegen natuurlijk oud worden zullen staken’.

Volgens psychologe en modekenner Carolyn Mair is de trend te verklaren door het feit dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen en zichzelf steeds meer omarmen. “Voortaan is de boodschap: ik weet wie ik ben en ik hou van wie ik ben,” zegt Mair tegen de Britse krant The Guardian. “En als je dan wat ouder bent, is dat ook helemaal oké.”

Kapper

Word je (nog) niet natuurlijk grijs maar vind je de haarkleur wél mooi? Dan kun je de natuur een handje helpen door een afspraak te plannen bij de kapper. Inspiratie nodig? Margriet zet een paar grijze kapsels voor je op een rijtje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natural Creations Salon Canada (@ncsalon.to) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond Z. Hair | NC Salon+ (@raymond_z) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grey Ombre ???? (@greyombre) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | gva.be
Beeld | iStock

Ook interessant