Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Graag een kort kapsel? Zo weet je of het jou staat!

vrouw-kort-haar.png

Het afknippen van je lange lokken is niet iets dat je zomaar even doet, toch? Om de keuze voor een kort (of toch wat langer) kapsel makkelijker te maken, doe je dit simpele trucje met potlood en liniaal.

Gebruik de ‘5,5cm-regel’

Je herkent dit vast: soms ben je je kapsel helemaal zat en wil je het liefst meteen iets heel anders. Een andere kleur, nieuwe coupe óf een lekker fris, kort kapsel in plaats van dat lange, futloze haar. Maar hoe weet je of die laatste optie niet een gigaflop wordt? Je kunt je kapper natuurlijk om advies vragen, maar de ‘5,5cm-regel’ geeft ook al een heel goede indicatie of dit je daadwerkelijk staat.

De regel werd bedacht door haargoeroe John Frieda, oprichter van het gelijknamige haarproductmerk. Hij bestudeerde een tijdlang gezichten en ontdekte dat een kaak (en dan vooral de hoek die deze heeft) bepalend is of kort of lang haar jou beter staat.

Wat heb je nodig: Een potlood, liniaal en spiegel.

Zo werkt het: Houd een potlood horizontaal onder je kin en zet daarna een liniaal verticaal tegen het puntje van je oor. Het puntje van het potlood wijst vervolgens een aantal centimeters op de liniaal aan. Kom je onder de 5,5 centimeter uit? Dan staat kort haar jou waarschijnlijk heel goed. Wijst de liniaal meer dan 5,5 centimeter aan? Dan kun je het beter bij langer haar houden.

Handig: kijk op de site van Cosmopolitan voor een duidelijk voorbeeld en foto’s van beroemdheden waarbij dit precies klopt!

Ga je voor een kort kapsel?

Lees dan ook deze handige tips en adviezen:

Verzorgingstips voor korte kapsels
Vier feestkapsels voor kort haar
Drie keer herfstkapsels voor kort haar

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant