Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Naar dít lichaamsdeel zou je moeten kijken bij het kiezen van de perfecte nude lippenstift

goede-kleur-nude-lippenstift.jpg

Ben je op zoek naar de perfecte nude lippenstift, maar lukt het je maar niet om de goede kleur voor jouw teint te kiezen? Dan hebben we een bijzonder, maar handig trucje. Voor de beste match hoef je namelijk alleen maar even in je beha te spieken. 

Ga je voortaan toch iets anders kijken naar de kleur lippenstift van je buurvrouw… 

De goede kleur nude lippenstift kiezen 

De ene kleur nude lipstick is de ander niet. Wat bij een vriendin misschien prachtig en natuurlijk staat, kan bij jou juist heel flets lijken. In de zoektocht naar de goede kleur nude lippenstift heb je wellicht de nodige miskopen al gedaan, maar met een heel simpel en handig trucje vind je voortaan altijd de beste kleur voor jouw teint.

Het enige wat je hoeft te doen bij het kiezen van een nude-kleurige lipstick is namelijk je tepels bekijken. Deze zijn meestal een paar tinten donkerder dan je huidskleur, en deze kleur past het mooiste bij je gezicht. Het is misschien een beetje ongemakkelijk om in de winkel even in je beha te gluren, maar het levert je wel de beste match op. 

Twee tinten donkerder

Mocht het een iets te grote uitdaging zijn om tijdens het shoppen je tepels te bekijken, dan kun je ook aanhouden dat een kleur die ongeveer één tot twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur vaak het beste past. 

Lees ook: 6 onmisbare lipsticktrucs voor na je veertigste

De juiste ondertoon

Toch ben je er met een tot twee tinten donkerder nog niet altijd. De goede kleur nude lippenstift voor jouw teint heeft ook met de ondertoon van je huid en de lippenstift te maken. Als je een lichte huid met roze ondertoon hebt, dan staat een koelere ondertoon op je lippen het mooist. Bij een lichte huid met een neutrale of warme ondertoon is een warmere ondertoon in een lippenstift mooier. Bijvoorbeeld beige of perzik. Een nude lippenstift met een oranje ondertoon is te warm.

Bij een olijfkleur en licht getinte huid staat een warme ondertoon zoals karamel mooi. Hier wil je de koele ondertonen vermijden. Heb je een getinte tot donkere huid? Dan heb je geluk. Meerdere ondertonen, zowel koel als warm, staan jou goed. Je kunt niet alleen voor een donkerdere tint dan je eigen huidskleur gaan, maar ook een lichtere kleur staat mooi. 

De ondertoon van een lippenstift bepalen

Het is nog best een uitdaging om erachter te komen wat de ondertoon van een lippenstift is. Al die verschillende nude-kleuren kunnen in de winkel al snel allemaal op elkaar lijken. Het makkelijkste is om de testers van de verschillende kleuren naast elkaar op je arm te smeren. Zo zie je iets beter wat het verschil is tussen de kleuren en hoe deze op je huid staan.

Daarnaast laten veel cosmeticamerken de make-up op hun website tegenwoordig ook op modellen met verschillende huidskleuren zien, waardoor je iets makkelijker kunt bepalen of een nude lippenstift je goed zal staan. Als laatste kun je natuurlijk ook altijd aan een professional bij een make-up counter in de winkel om advies vragen. 

Bron | Flair, Lotte Concepts
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant