Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van een glimmende huid? Dit kun je ertegen doen

last-van-een-glimmende-huid-dit-kun-je-ertegen-doen.jpg

Een gezonde glans op je gezicht, dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar kan jij je huid nog zoveel afpoederen als je wil, maar blijft het toch maar glimmen? Dat kan best vervelend zijn. Zeker als daardoor je make-up binnen de kortste keren een eigen leven op je gezicht begint te leiden. Met deze tips voorkom je voortaan een glimmende huid. 

En deze producten kun je in het vervolg beter vermijden.

Oorzaak van een glimmende huid

De oorzaak voor een glimmende huid ligt vaak bij een vochtarme huid. Je zou denken dat je huid hier juist droog van wordt, maar wanneer je te weinig drinkt begint je huid het probleem zelf op te lossen door meer talg aan te maken. En van die verhoogde talgproductie gaat je huid zo glimmen. Probeer dus dagelijks voldoende water te drinken om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.  

Producten voor een gevoelige huid

Bij een glimmende huid kun je het beste altijd producten gebruiken die gemaakt zijn voor een gevoelige huid. Je denkt misschien met de wat agressievere reinigingsproducten je talgklieren en vette huid extra schoon te maken, maar dit droogt je huid juist meer uit. Daardoor stimuleer je de talgproductie van je huid, waardoor je alleen maar meer begint te glanzen. 

Reinig je poriën 

Wanneer je last hebt van een glimmende huid is het heel belangrijk om je poriën dagelijks goed te reinigen. Dat doe je bijvoorbeeld met een cleanser. Je kunt het beste voor een cleanser kiezen die werkt tegen acne, ook wanneer je hier geen last van hebt, of eentje met salicyliczuur extract. In beide zitten namelijk werkzame stoffen die de overtollige olie uit je poriën halen. Ook een kleimasker helpt je poriën te reinigen en verwijdert je dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid minder snel vet. 

Lees ook: 5 dingen die je absoluut níet moet doen tijdens het reinigen van je gezicht

De juiste toner

Een toner zorgt ervoor dat je huid er matter uit ziet. Tenminste als je de juiste gebruikt. Kies voor een pH balanced toner. Deze verwijdert de restjes vuil en vet op je huid. Je kunt de toner het beste alleen op de vette, glimmende delen van je huid aanbrengen, bijvoorbeeld alleen op je T-zone. Zo hou je wel een gezonde glans waar je normaal highlighter aan zou brengen, maar voorkom je een glimmend voorhoofd.

Olievrije producten

Wanneer je een foundation, primer of moisturizer gebruikt kies dan voor olievrije producten. Een matte primer onder je make-up, een laagje moisturizer en een beetje poederfoundation kunnen wonderen doen tegen het glimmen, maar het kan je huid ook verstikken. Daardoor ga je juist meer olie en zweet aanmaken, dat gaat mixen met je make-up. Kies dus voor olievrije, natuurlijke en luchtige producten en laat vloeibare foundation het liefst achterwegen. Je kunt ook olie absorberende doekjes in je tas meenemen, om door de dag heen het glimmen tegen te houden. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Monstyle, AndC
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant