Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Gezonde en sterke nagels in een handomdraai

witte-vlekjes-op-nagels.png

Heb je eindelijk lange nagels, breken ze weer af. Een herkenbaar probleem. Daarom simpele tips om gezonde en sterke nagels te creëren.

Het is niet verwonderlijk dat je nagels vaak afbreken, vooral als je dagelijks in contact komt met zeep en andere schoonmaakmiddelen. Deze producten zijn namelijk belastend voor je handen en nagels. Je handen worden ruw en droog en je nagels breekbaar. Een goede bescherming is dan ook van groot belang.

Handcrème

Net als je gezicht hebben ook je handen en nagels dagelijkse verzorging nodig. Verzorg ze, nadat je zeep of andere schoonmaakmiddelen hebt gebruikt, met een handcrème. Doe wat crème op elke nagel en masseer je nagel en de huid door cirkelvormige bewegingen te maken met je duim. Een dagelijkse massage is vooral in de wintermaanden belangrijk om broosheid te voorkomen en de gezondheid van je nagels te herstellen.

Handschoenen

Heb je geen afwasmachine? Probeer dan zo veel mogelijk de afwas met handschoenen te doen. Hierdoor worden je handen minder ruw en droog en je nagels minder breekbaar.

Gelatine

Heb je broze nagels, die gemakkelijk splijten en niet meer glanzen? Neem dan een week lang (7 gram) gelatine en je nagels zijn weer gezond. Dit doe je zo: los elke dag een theelepel gelatine op in een beetje kokend water. Laat het water afkoelen en voeg dit toe aan een fruitsapje.

Warme melk

Giet warme melk in een kom en laat je handen vijf minuten weken. Dit versterkt je nagels en maakt je huid lekker zacht.

Heet water

Ga nooit met je handen in te heet water, want je nagels en je huid drogen hiervan uit.

Matte nagellak

Als je broze nagels hebt, gebruik dan geen matte nagellak.

Nagel dieet

Volg je een dieet en heb je broze nagels? Zorg dan dat er genoeg proteïnen en calcium in zitten. Voeg magere melk, yoghurt, kwark, vis en spruitjes toe aan je dieet. Dit versterkt je nagels.

Ook interessant