Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Een gezichtsmasker van rode wijn? Zo goed is dat voor je huid en zo maak je ‘m

gezichtsmasker-rode-wijn.jpg

Dol op rode wijn? Dan hebben we goed nieuws. Rode wijn is namelijk ook hartstikke goed voor je huid. Nu is dat natuurlijk een mooi excuus om een paar glaasjes extra te drinken, maar dat hoeft niet per se. Je kunt van rode wijn namelijk ook heel goed een gezichtsmasker maken. 

En hier is dat gezichtsmasker van rode wijn allemaal goed voor. 

Minder onzuiverheden en vlekjes

In blauwe druiven zitten polyfenolen. Deze zorgen voor de kleur van de druif, maar blijken daarnaast ook te werken tegen huidveroudering. Zo bleek al eerder dat het eten van blauwe druiven de elasticiteit van je huid verbetert, waardoor je minder snel rimpels krijgt. En datzelfde effect zou rode wijn ook hebben. Daarnaast heeft de polyfenol resveratol in de schil van de druif een ontstekingsremmende en antibacteriële werking, waardoor het ook werkt tegen onzuiverheden. Het zuur van de druiven zou volgens dermatoloog dr. Lilly Talakoub zelfs dode huidcellen verwijderen en vlekjes, verkleuring en droogheid tegen gaan. 

En voordat je nou een extra glas rode wijn soldaat maakt, of je gezicht hier dagelijks mee begint te wassen, kun je er dus ook een lekker gezichtsmasker van maken. 

Gezichtsmasker van rode wijn maken 

Een gezichtsmasker van rode wijn maken is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is 245 gram Griekse yoghurt, vier tot vijf eetlepels rode wijn en twee eetlepels honing. Klinkt gek, yoghurt en wijn, maar de combinatie van deze twee houdt de zuurgraad van je masker in balans. Meng alles door elkaar en je gezichtsmasker is klaar. Je kunt het gezichtsmasker in een kommetje afgedekt met folie ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren.  

Lees ook: Dít gebeurt er wanneer je een gezichtsmasker te lang te laat zitten

Het masker aanbrengen

Reinig je gezicht grondig en stoom daarna om de poriën goed open te zetten, zodat het masker beter kan intrekken. Het gezichtsmasker van rode wijn laat je ongeveer tien tot maximaal twintig minuten zitten. En als je dan toch die fles voor het masker open hebt getrokken, kun je dat wachten best onder het genot van een glaasje wijn doen. Spoel je gezicht daarna schoon met lauwwarm water en breng nog een vochtinbrengende crème aan om het af te maken. Et voilà, een heerlijk schoon, gehydrateerd gezicht én een goed glas wijn achter de kiezen. Proost!

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Bustle, Marie Claire
Beeld | iStock

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant