Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Hallo mooie huid: 3 belangrijke tips voor het reinigen van je gezicht

Hoewel we er niet altijd zin in hebben, weten we dat het verwijderen van make-up aan het einde van de dag verstandig is. Ook als je geen make-up draagt, moet je je gezicht reinigen. Maar wat is de beste manier om dat te doen? En hoe vaak kun je dit het beste doen?

Dermatoloog Erin Gilbert vertelt wat de drie grootste missers zijn die mensen maken bij het reinigen van hun gezicht. En je leest hier natuurlijk ook wat je beter wél kunt doen.

Tip 1: reinig je gezicht elke dag

Misschien heb je niet zo’n zin om je gezicht élke dag te reinigen. Ook kan het zijn dat je denkt dat er anders vetten en oliën van je gezicht worden gewassen, die er juist voor moeten zorgen dat je huid gehydrateerd blijft. Hier zit volgens Gilbert wel wat in, maar het zorgt ook dat de poriën sneller verstopt raken. Hierdoor kun je meer puistjes krijgen. Het is dan ook aan te raden je gezicht wél elke dag te reinigen om vettigheid en vuil te verwijderen.

Tip 2: stem je reinigingsmiddel op het weer af

Het is een open deur: in de winter is het buiten guurder dan in de zomer. Maar de meesten van ons gebruiken geen reinigingsmiddel die is afgestemd op het weertype. In de zomer kun je het best een wat zepige reiniging gebruiken. Voor mensen die last hebben van acne is het soms ook aan te raden te kiezen voor een middel met salicylzuur; dit bestanddeel maakt de buitenste laag van de huid zacht. Vraag wel eerst advies aan de drogist of schoonheidsspecialiste; niet elke type huid verdaagt salicylzuur even goed.

Voor de winter geldt dat een mildere reiniging vaak de beste keuze is. Kies voor een minder zepig middel, zo verwijder je niet meteen alle vetten van je huid. Een ietwat vettige huid is met koud weer erg prettig en kan droge plekjes helpen voorkomen.

Lees ook 
Zelf een gezichtsmasker maken? Probeer eens één van deze recepten

Tip 3: laat het washandje eens liggen

Als je je huid te veel opschuurt, kan deze geïrriteerd raken. Pas dus op met het gebruik van (ruwe) washandjes en gezichtsreinigingsborstels. Deze kunnen prettig zijn om af en toe te gebruiken, maar doe dit niet dagelijks en druk er niet te hard mee op je gezicht. Was je gezicht liever op een zachte manier en gebruik eventueel één keer per week een fijne scrub.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | iStock

Ook interessant