Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dít moet je weten over je haar wassen nadat het geverfd is

geverfd-haar-wassen-margriet.jpg

Wanneer je een nieuw kleurtje in je haar hebt, hoop je natuurlijk dat die kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Want het kan nogal een lang en soms ook prijzig proces zijn. Wanneer het gaat om wassen, is het belangrijker waarméé je het wast dan wannéér je het wast.

Door het op deze manier te wassen, heb je het langst plezier van je vers geverfde haar.

Mythe over geverfd haar

Veel vrouwen geloven dat verf in de eerste dagen nog moet ‘hechten’ aan je haar. Volgens haarspecialist Sydney Palmer klopt dat niet. “De haarkleur trekt niet meer in dan het al heeft gedaan”, laat ze weten over die mythe tegenover Popsugar. Ook is het wassen van je haar direct na het kleuren niet echt een probleem. Volgens kleurspecialist Jade Krommer is het belangrijker welke producten je gebruikt. Zo kan het lonen om producten te gebruiken die speciaal voor geverfd haar bedoeld zijn.

Lees ook:
Je haar gezond houden in de winter? Dan kun je dít beter niet doen

Geverfd haar wassen

De manier waarop je je haar wast kan wel een hoop invloed hebben. Warm water kan bijvoorbeeld wel je kleur sneller laten vervagen. Omdat elke haarlok een ‘schubbenlaag’ heeft die kleur vasthoudt, loop je door het wassen het risico dat deze laag zich opent en de kleur loslaat. Daarom wordt er vaak ook aangeraden je haar met koud of lauw water te wassen. “Dit zorgt ervoor dat je haarschubben gesloten blijven en dat je haarkleur in je lokken blijft zitten. Warm water opent de laag sneller en laat de kleur eruit lopen, waardoor het sneller kan vervagen”, vertelt haarexpert Palmer.

Wanneer een koude of lauwe douche je niet zo aanspreekt, kun je er ook voor kiezen je haar wat minder vaak te wassen. Dit is vaak ook beter voor de gezondheid van je hoofdhuid.

Je haar wassen vóór het verven

Verder is het belangrijk dat je haar schoon is voordat je het laat verven. Het is het best om je haar 24 tot 48 uur van tevoren te wassen zodat de natuurlijke oliën je hoofdhuid beschermen. Door dit te doen blijft je gekleurde haar langer mooi.

Shampoos en conditioners voor geverfd haar

Kortom: het maakt dus niet zo uit wanneer je je haar weer wast na het verven. Maar in principe is het niet nodig om dat in de dagen daarna al te doen, aangezien je haar al compleet verzorgd is bij de kapper. Let er tijdens en na het wassen alleen wel goed op welke producten je gebruikt, zodat jij zo lang mogelijk van je geverfde lokken kan genieten. Vermijd in elk geval shampoos en conditioners waar parabenen, siliconen en andere ingrediënten inzitten die je haar mogelijk kunnen ontkleuren. Hoe natuurlijker, hoe beter. Zoals deze shampoo:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Popsugar
Beeld | Getty Images

Ook interessant