Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Haar net geverfd? Zó blijft het zo lang mogelijk mooi

haar-net-geverfd-zo-blijft-het-zo-lang-mogelijk-mooi.jpg

Als je net je haren hebt geverfd, wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Maar hoe kun je de nieuwe kleur van je haar nu het beste beschermen? Wij leggen het je hier uit.

Dankzij de volgende tips kun je éxtra lang van je gekleurde lokken genieten!

Was je haar zo min mogelijk

Klinkt misschien een beetje als een inkopper, maar het is echt belangrijk  om deze tip te volgen. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller de kleur vervaagt door het chloor in het water en de actieve stoffen in de shampoo. Was je haar dus niet elke dag, maar probeer het bij maximaal drie keer in de week te houden. Dit is meer dan genoeg.

Gebruik vooral producten voor geverfd haar

Je denkt misschien dat al die producten voor geverfd haar een slim marketingtrucje zijn, maar dit is absoluut niet het geval: shampoos, conditioners en haarmaskers voor gekleurd haar werken echt. Er zitten speciale stoffen in die ervoor zorgen dat je kleur langer mooi blijft. Heb je je haar juist laten ontkleuren (dus blonderen of oplichten) dan is het belangrijk om eerst een herstellende shampoo te gebruiken en daarna pas producten voor gekleurd haar.

Lees ook: Deze kapsels passen het best bij jouw gezichtsvorm

Probeer chloor zo veel mogelijk te vermijden

Zoals we eerder al zeiden is chloor niet bepaald goed voor de duur van je nieuwe haarkleur. Zorg er daarom voor dat je de eerste week nadat je je haar hebt gekleurd niet gaat zwemmen. Chloor heeft een grote invloed op je haarkleur en kan blond haar zelfs groen doen uitslaan. Ga je na een tijdje toch zwemmen? Spoel dan eerst je haar uit met normaal water. Je haar werkt namelijk als een spons en neemt het eerste vocht op waarmee het in aanraking komt. Als je daarna in het chloor gaat zwemmen, zal je haar dit dus minder snel opnemen.

Kijk uit met hitte

Probeer je föhn, stijltang of krultang zo min mogelijk te gebruiken. De hitte van deze tools zorgen er namelijk voor dat je kleurtje sneller verdwijnt.  Laat je stylingtools dus zo veel mogelijk links liggen en föhn je haar alleen op een koude stand. Zo kun je langer van je kleur genieten!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be, Cosmopolitan
Beeld | iStock

Ook interessant