Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Geen tijd om je nagels te laten drogen? Dan doe je dus gewoon dit! 

nrpraq06ph9k_selected_wide_1200.jpg

Iets snel en simpel kunnen afhandelen, we houden ervan. Heerlijk toch als een werkje weinig moeite kost en veel effect heeft? Deze tip, voor het sneller laten drogen van je nagellak, valt zeker in die categorie.

Wedden dat je dit ook weleens hebt meegemaakt? Heb je net, met de nodige moeite, je nagels netjes gelakt. En dan gaat de bel. Of je telefoon. Of je moet naar het toilet. Of de kat wil aandacht. Of… Kortom, de lak rustig laten drogen kun je wel vergeten. Dit trucje, dat we lazen op purewow.com, zorgt ervoor dat je nagels na het lakken pijlsnel in één keer goed droog zijn.

Nagels lakken: zo pak je het aan

Zo werkt het: vul een kom met koud water en doe daar een paar ijsblokjes bij. Het water moet lekker koel zijn. Lak daarna je nagels en laat ze ongeveer een minuutje drogen aan de lucht. Dip daarna je vingertoppen in het kommetje en houd ze zo’n twee tot drie minuten in het water. Wil je weten of de nagellak al droog is? Blijven er kleine waterdruppeltjes op liggen als je je hand uit het water haalt? Dan is de nagellak hard geworden en ben je klaar. Wapperen met je handen of op je nagels blazen is niet meer nodig. Je kunt telefoneren, de deur opendoen of wat er maar moet gebeuren. Ideaal!

O, en nu we toch zo lekker bezig zijn… ook nog een paar tips  voor mooie nagels en netjes lakken.

  • Moeite om de randjes van je nagels niet mee te lakken? Smeer er vooraf wat vaseline op. Als er dan toch wat lak op de randjes komt, haal je dit met een wattenstaafje er zo weer af.
  • Gescheurde nagel? Wist je dat je die met een theezakje kunt repareren? Lees hier hoe je dat doet.
  • Ben je in een creatieve bui en heb je even de tijd? Probeer dit dan eens: je nagels lakken door middel van flosdraad. Je maakt gemakkelijk een leuk patroon op je nagels in je favoriete kleuren.
  • Wie geregeld rode nagellak draagt, weet wat er gebeurt als je de lak er weer af haalt: dan houd je lichtroze nagels en rode nagelriemen over. Niet met dit simpele, maar effectieve trucje.

Beeld | iStock

Ook leuk en interessant  om te lezen

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant