Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 redenen om geen make-up meer te dragen

make-up-dragen.png

Vandaag is het ‘NO make-up day’, een initiatief van de Brandwonden Stichting. Op deze dag wil de stichting laten zien dat échte schoonheid van binnen zit, door vrouwen op te roepen om één dag zonder make-up naar school of werk te gaan. Iets om vaker te doen? Er zijn genoeg redenen te bedenken…

Chemische stoffen

Je wilt oneffenheden verbergen, je gezicht smaller laten lijken of misschien meer kleur geven. Met make-up kun je dit allemaal bereiken, maar besef wel dat veel make-up chemicaliën bevat. Ze worden door de huid opgenomen en kunnen allergieën veroorzaken en onze gezondheid schaden.

Parabenen zijn van die chemische stoffen die aan make-up worden toegevoegd. Ze doden schimmels en bacteriën, waardoor de make-up langer houdbaar is. Parabenen worden op verpakkingen vaak aangeduid als methylparabeen, butylparaben, propylparaben of benzylparaben. Parabenen worden geregeld in verband gebracht met borstkanker, maar goede wetenschappelijke bewijzen zijn er niet voor gevonden.

Make-up is duur

Make-up is relatief duur, vooral als je veel producten gebruikt die van goede kwaliteit zijn. Door geen (of minder) make-up te dragen, ben je dus sowieso lief voor je portemonnee.

Getest op dieren

Om er voor te zorgen dat chemische stoffen geen vreemde of vervelende reacties veroorzaken bij mensen, worden make-upproducten vaak getest op dieren. Die kunnen hier ernstige verwondingen aan overhouden of zelfs overlijden. Make-up is daardoor niet altijd zo onschuldig als het lijkt. Gelukkig zijn er ook steeds meer merken die niet testen op dieren en voor hun make-upproducten natuurlijke ingrediënten gebruiken.

Mannen houden van naturel

We dragen over het algemeen make-up om ons mooier te maken, maar wat blijkt uit diverse onderzoeken: mannen houden juist van vrouwen met een naturel uiterlijk. Ze knappen eerder af op een vrouw die te veel make-up draagt.

Kost veel tijd

Behalve geld bespaar je ook tijd als je besluit jezelf niet meer op te maken. Een make-upsessie duurt al snel een kwartier. En ook ’s avonds moet je weer aan te slag om je gezicht goed te reinigen. Dit is erg belangrijk, omdat je huid anders geen zuurstof krijgt en poriën verstopt raken.

Meedoen met NO make-up day? 
Om elkaar te laten zien hoe mooi jij als natural beauty bent, vraagt de Brandwonden Stichting iedereen op 18 september een selfie te posten op Instagram, Facebook en/of Twitter met de hastag #nomakeupday. Niet alleen om elkaar te steunen, maar vooral om al die andere vrouwen met brandwonden, wijnvlekken of wat het ook is dat hen uniek maakt een geweldige dag te geven. Kijk voor meer informatie op de website van de Brandwonden Stichting.

Draag jij make-up? 

Ook interessant