Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom je beter geen bodylotion kunt gebruiken als je een droge huid hebt

waarom-je-beter-geen-bodylotion-kunt-gebruiken-als-je-een-droge-huid-hebt.jpg

Smeer jij je lichaam ook dagelijks in met een bodylotion om je huid zo zacht en soepel mogelijk te houden? Dan hebben wij slecht nieuws voor je: bodylotions blijken namelijk helemaal niet zo hydraterend te zijn als we denken.

Sterker nog: als je je huid zo zacht en soepel mogelijk wil houden, dan kun je volgens dermatologen beter helemaal geen bodylotion gebruiken.

Irriterend voor de huid

Volgens dermatoloog Kenneth Mark is een bodylotion niet meer dan een ‘poeder in een vloeistof’. De emulsie van een bodylotion is veel meer verdund dan bijvoorbeeld die van en crème en zalf. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) en de National Eczema Society is een bodylotion veel meer irriterend en dus ook minder effectief voor je huid dan een crème en zalf, zeker als je een droge huid hebt.

Lees ook: wat is het verschil tussen een droge en een gedehydrateerde huid?

Beste keuze

Als je je huid lekker wilt hydrateren, dan kun je beter voor een zalf of crème gaan. Dikke zalven blijken het effectiefst te zijn, omdat ze op olie gebaseerd zijn. En hoe meer olie, hoe vetter het product is. Iets wat natuurlijk fijn is als je huid een tekort aan vocht heeft.

Tweede keus

Mocht je een zalf te vet vinden of geen zin hebben om te wachten tot de vette emulsie is ingetrokken, dan is een crème een goed alternatief. Crèmes, zijn na zalven, het meest hydraterend. “Crèmes zijn wateroplosbaar en meer hydraterend dan een lotion, maar minder dan een zalf. Veel mensen vinden een crème beter dan een zalf vanwege de textuur en omdat het product minder dik is,” aldus Mark.

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Beeld | iStock

Ook interessant