Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zó zorg je ervoor dat er geen bacteriën bij je make-up producten komen

zo-zorg-je-ervoor-dat-er-geen-bacterien-bij-je-make-up-producten-komen.jpg

Hoewel veel vrouwen dagelijks hun make-up producten gebruiken, denken ze er niet vaak over na om deze producten regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Zonde, want zodra bacteriën op make-up producten ontstaan en zich gaan vermengen met je eigen huid, kunnen er onderhuidse ontstekingen, ontstoken haarzakjes en zelfs ontstoken ogen ontstaan.

Het is dan ook belangrijk om je make-up producten zo schoon mogelijk te houden, zodat er geen bacteriën bij komen. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Hier een paar handige tips.

Stop met het gebruiken van droge mascara

Heb je een mascara die bijna op en aardig uitgedroogd is? Gooi ‘m dan weg in plaats van te proberen om de laatste restjes er nog uit te krijgen. Als je steeds pompbewegingen maakt met het laatste beetje product wordt er meer lucht in de buis geduwd, waardoor er een droge en donkere voedingsbodem ontstaat voor ziektekiemen (die je dan steeds weer opnieuw op je oog legt). Gooi je mascara daarom altijd na drie maanden weer weg.

Lees ook: dít effect heeft dagelijks make-up dragen op de gezondheid van je huid

Breng je lippenstift niet op ‘vieze’ lippen aan

Hoewel het heel gebruikelijk is om je lippenstift na een maaltijd bij te werken, moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Wanneer je de lippenstift aanbrengt op je lippen waar nog steeds voedselresten op zitten en je duwt je lippenstift vervolgens weer terug in de verpakking, dan is de kans groot dat er zich aardig wat bacteriën gaan verschuilen in je lippenstift. Wrijf daarom altijd eerst je lippen schoon met een doekje en breng daarna pas je lippenstift opnieuw aan.

Ga voor pomp producten óf tubes

Dermatologen zijn altijd groot fan van producten met een pompje of tubes, omdat er minder snel bacteriën in dit soort verpakkingen gaan zitten. Het is nu eenmaal niet heel hygiënisch om elke dag met je vingers door een potje foundation te gaan, dus probeer zoveel mogelijk voor producten met een pompje of tubes te gaan.

Gebruik niet één make-up kwast voor alles

Hoewel een multi-tasking kwast hartstikke handig kan zijn, is het ook een snelle manier om bacteriën van het ene product of palet naar het andere te krijgen. Probeer daarom voor elk product een verschillende kwast te gebruiken óf maak je kwast elke keer schoon als je een ander product wilt gebruiken. Als je hier geen zin in hebt kun je er ook voor kiezen om je make-up met schone vingers aan te brengen.

Maak je make-up tasje regelmatig schoon

Het heeft weinig zin om je make-up producten regelmatig schoon te maken als je ze vervolgens weer in een vies make-up tasje gooit. Koop daarom een make-up tasje dat je gemakkelijk in de wasmachine kunt gooien en geef ‘m regelmatig een schoonmaakbeurt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Byrdie
Beeld | iStock

Ook interessant