Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Gebroken nagel? Je kunt ‘m nog redden met een theezakje

gebroken-nagel-je-kunt-m-nog-redden-met-een-theezakje.jpg

Zijn je nagels nét mooi van vorm en allemaal dezelfde lengte, breekt er ineens eentje. Vaak betekent dat: de nagel kort knippen en met één korte nagel rondlopen. Zucht… Gelukkig is dat nu verleden tijd, want met een handig trucje kun je je gebroken nagel nog redden.

Benodigdheden: een theezakje en nagellijm of topcoat.

Oorzaken van een gebroken nagel

Je nagels scheuren of breken om verschillende redenen. Voeding speelt een belangrijke rol: zo kan een calciumtekort je nagels zachter maken, waardoor ze sneller afbreken. Een tekort aan vitamine A en B heeft hetzelfde effect. Maar ook nagels die vaak worden blootgesteld aan chemicaliën zoals bleekwater of andere ontsmettingsmiddelen breken sneller. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus lees hier hoe je kunt voorkomen dat je nagels afbreken. Helaas heeft genetische aanleg er ook veel mee te maken: sommige mensen hebben nu eenmaal sterkere nagels dan anderen.

Lees ook: Zó groeien je nagels een stuk sneller zonder af te breken

Handig trucje

Ben jij één van de ongelukkigen die niet gezegend is met harde, sterke nagels? Dan ken je het probleem van gescheurde of gebroken nagels maar al te goed. Natuurlijk niet het einde van de wereld, maar het is toch altijd net iets minder mooi wanneer je nagels niet op één lengte zijn. Gelukkig hoeft een gescheurde nagel niet te betekenen dat je ‘m helemaal kort moet knippen of vijlen. Er is een heel handig trucje waarmee je gescheurde nagel nog wel even mee kan.

Theezakje en nagellijm

Alles wat je daarvoor nodig hebt, is een theezakje en wat nagellijm. Heb je geen nagellijm in huis, dan werkt een base- of topcoat ook, al zal dat minder lang effect hebben. Zo doe je het: knip een klein stukje van het theezakje uit, zodat het precies over de scheur in je nagel past. Vijl eerst het scheurtje helemaal glad, zodat het theezakje zich beter hecht. Plaats het theezakje vervolgens op het scheurtje en smeer dit dik in met de nagellijm of topcoat, totdat het theezakje volledig doordrenkt en doorzichtig is. Laat dit drogen.

Weer als nieuw

Wanneer dit opgedroogd en helemaal hard is, kun je de lijm nog wat vijlen, tot je niet meer kunt zien dat er iets op je nagel zit. Nu kun je je nagels gewoon lakken of kaal laten, en klaar! Je nagel gaat weer mee tot de scheur van je nagel gegroeid is.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Ook interessant