Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

4x veelgemaakte fouten tijdens het borstelen van je haar

4x-veelgemaakte-fouten-tijdens-het-borstelen-van-je-haar.jpg

Veel van de dingen die we dagelijks doen, doen we al jarenlang op dezelfde manier. Maar soms sluipen er gewoontes in die helemaal niet zo goed blijken. En zo zijn er ook een paar veelgemaakte fouten tijdens het borstelen van je haar.

Dat blijkt uit onderzoek van haarborstelmerk TangleTeezer onder 2000 vrouwen. Maak jij de onderstaande fouten ook?

Bovenaan beginnen met borstelen

Als je net uit de douche stapt met een coupe vol klitten, kun je beter niet bovenaan beginnen met borstelen (wat de helft van de vrouwen blijkt te doen). Je moet dan erg veel kracht zetten om door al die klitten heen te komen en zo breekt je haar sneller af. Beter begin je onderaan en werk je langzaam naar boven. Je zult merken dat je dan ook veel minder kracht hoeft te zetten.

Nat haar borstelen

Nog een tip: blaas je haren eerst droog met de föhn en begin dán pas met borstelen. Je zult zien dat je door te föhnen en met je handen door je haar te gaan al een deel van de klitten kwijt bent. Bovendien is nat haar is zwaar en fragiel, waardoor het sneller afbreekt.

Lees ook: Dit zijn de meestvoorkomende badkamerfouten

Te hard borstelen

Deze fout sluit aan bij die hierboven staat, maar het is wel een belangrijke. Een op de vijf vrouwen denkt dat het ok is om heel hard te borstelen om de klitten eruit te krijgen. Ook hierdoor breken juist heel veel haren af. Doe het dus altijd zachtjes en voorzichtig om je coupe zo mooi mogelijk te houden.

Verkeerde borstel gebruiken

Gebruik jij één haarborstel voor zowel uitkammen als föhnen? Dat is makkelijk, maar niet zo’n goed idee. Je kunt voor het uitborstelen beter een andere gebruiken. Zo heb je speciale borstels die klitten makkelijk uit elkaar halen, en zijn er föhnborstels die ervoor zorgen dat de hitte beter verdeeld wordt. Bedenk je dus goed wat voor borstel je voor welk doeleinde gebruikt, dan verpest je je haren niet.

Lees ook: 4x deze verkeerde plasgewoonten kun je beter meteen afleren

Bron | Marie Claire
Beeld | Getty Images

Ook interessant