Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is dé make-uptruc om fijne lijntjes rond je ogen te camoufleren

concealer.jpg

Vind jij het belangrijk dat je make-up er altijd zo natuurlijk mogelijk uitziet? Probeer dan eens om in plaats van één maar liefst twee verschillende tinten concealer te gebruiken.

Hiermee zou je fijne lijntjes, droge plekjes, donkere kringen en wallen namelijk veel beter én natuurlijker kunnen camoufleren.

Stappenplan voor concealer

Make-upartiest Colby Smith, die menig beroemdheid opmaakt, vertelt in een interview met modeblad Allure dat hij zweert bij deze make-uptruc als het gaat om een zo natuurlijk mogelijke look. Om het beste resultaat te krijgen, deelt hij een handig stappenplan:

  1. Breng met een platte kwast een lichte tint concealer aan onder je ogen. Het is belangrijk dat deze kleur net iets lichter is dan je eigen huidskleur.
  2. Werk vanaf de binnenste ooghoek tot vlak onder de pupil. Op deze plek hebben mensen namelijk vaak last van een paarsige gloed. De lichte kleur zal deze verkleuring egaliseren.
  3. Breng nu met een platte kwast concealer aan die iets donkerder is van tint. Let er wel op dat de kleur overeenkomt met je eigen huidskleur.
  4. Werk deze keer vanaf het midden naar de buitenste ooghoek, zodat de concealer als het ware overvloeit in de foundation.
  5. Om harde make-uplijnen te voorkomen, kun je met je vingers over de concealers deppen. Voeg tot slot nog een laagje fixerend en transparante poeder aan over concealer zodat het de hele dag nog mooi blijft zitten.

Dit is momenteel een van de best beoordeelde concealers op Bol.com:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Allure
Beeld | iStock

Ook interessant