Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

4 feestkapsels voor kort haar

kort-kapsel.jpg

Opgestoken, met een haaraccessoire of in de krullen ook met kort haar zijn veel mooie feestkapsels mogelijk. Ga je deze kerst voor een klassieke of stoere coupe? Margriet zet 4 looks op een rij.

Stoere look

Speel met je pony. Breng ‘m omhoog of naar achter voor een stoer effect. Hoe? Verdeel wat mousse in handdoekdroog haar en föhn het haar lok voor lok droog met een ronde borstel. Doe er een beetje wax in en kneed of trek het haar zachtjes per lok omhoog in model. Gebruik hierbij eventueel een kam.

Accessoires en make-up
Houd de accessoires minimaal. Kies alleen voor een paar mooie parelknopjes, zodat het accent op je kapsel ligt. Ook de make-up houd je neutraal. Ga voor nude kleuren en een rode of roze matte lipstick. Dit past goed bij de stoere uitstraling van je kapsel.

Casual look

Creëer veel volume in het haar. Hoe? Krul het haar lok voor lok met een krultang en spray er wat haarlak in. Glitterspray geeft het haar een extra feestelijk tintje. Iets minder wild? Zet het gekrulde haar aan één kant vast met een schuifspeldje in dezelfde kleur als het haar.

Accessoires en make-up
Schuif een mooie speld met diamanten of parels in je haar als eyecatcher, meer heeft het kapsel niet nodig. Kies daarnaast voor een verassende kleur op de lippen of op de ogen, niet allebei. Een rode lipstick is altijd goed en maakt iedere outfit en kapsel af.

Chique look

Opsteekkapsels zijn niet alleen weggelegd voor vrouwen met lang haar. Ook voor kort haar zijn er voldoende mogelijkheden. Vlecht het haar bijvoorbeeld in en gebruik schuifspeldjes in dezelfde kleur van het haar om de laatste plukjes vast te zetten. Spray er haarlak overheen, zodat er geen sprietjes uitsteken. Het haar moet wel eerst gekruld worden met een krultang of rollers om volume te creëren.

Ook zonder invlechten kun je het haar mooi opsteken. Draai verschillende plukjes rond en zet ze vast met een speldje. Of toupeer het aan de bovenkant, zodat je een soort kuif krijg. Draai het onderste haar pluk voor pluk rond en zet het vast met speldjes, zo lijkt het net opgestoken. Goed sprayen met haarlak en je opgestoken kapsel is klaar.

Accessoires en make-up
Zet een grote schuifspeld in je haar, dit maakt het het kapsel nog chiquer. Kies voor een mooie opvallende ketting als extra accessoire. Houd de make-up neutraal. Breng een lichte kleur aan op je ogen en een lichtroze lipgloss op je lippen.

Klassieke look

Heb je een chic feest of wil je eens iets heel anders? Kies voor de klassieke look. Föhn het handdoekdroge haar goed droog. Neem een kleine hoeveelheid wax in de handen en wrijf ze tegen elkaar aan om de wax ‘op te warmen’. Breng dit aan op het haar en gebruik een borstel om je coupe goed glad te strijken. Pak ten slotte een grove kam en kam het haar in één richting naar de zijkant voor een tijdloze klassieke look.

Accessoires en make-up
Kies voor kleine accessoires, zoals een paar dunne gouden kettinkjes over elkaar of parelknopjes. Als de kleur maar niet te opvallend is. Bij deze look mag je uitpakken met make-up. Ga voor smokey eyes en een licht roze lipgloss en maak op de wangen een lichte blos.


Meer mooie feestkapsels?
Laat je in Margriet nummer 51 inspireren door meer mooie creaties en haarversieringen! Heb je hem nog niet in huis? Je kunt Margriet online bestellen via Tijdschrift365.nl voor €3,60.

Ook interessant