Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dunne lippen voller laten lijken? Zo doe je dat

dunne-lippen-voller-laten-lijken.jpg

Dunne lippen: je wordt ermee geboren of krijgt ze naarmate je ouder wordt. Stoort dat je soms? Met een paar makkelijke tips kun je je dunne lippen al iets voller laten lijken.

En daar heb je niet per se make-up voor nodig, al kun je daar in dit geval wel een hoop mee.

Zes tips om dunne lippen voller te laten lijken 

1. Voorkom droge lippen
Droge lippen zien er sneller dunner uit. Houd ze dus goed gehydrateerd, overdag en ’s avonds. Wrijf regelmatig met een tandenborstel voorzichtig over je lippen. Dat bevordert de doorbloeding en verwijdert de velletjes. Daarna smeer je ze goed in, bijvoorbeeld met je zelfgemaakte lippenbalsem. Vergeet ze niet ook in de zon en ’s nachts in te smeren.

2. Scrub
Je lippen scrubben stimuleert de bloedcirculatie waardoor je lippen zachter en een beetje voller worden. Tip: gebruik een peeling die daarvoor bedoeld is bedoelt. Die vind je bijvoorbeeld hier.

3. Gebruik lippotlood
Ga voor een lippotlood die twee tot drie tinten donkerder is dan je natuurlijke lipkleur. Trek een lijntje net buiten de natuurlijke lijn van je lippen, maar laat de lijn wel naar je natuurlijke mondhoeken lopen. Ondanks dat het verschil slechts een millimeter is, zal het een enorm effect geven. Vervaag het lijntje vervolgens iets met een sponsje of tissue, harde lijnen zien er namelijk onnatuurlijk uit. Wanneer je het lijntje hebt aangebracht, breng je op het getekende liplijntje en de rest van je lippen de juiste kleur aan.

4. Ga voor glans
Als je je mond toch iets extra’s wilt geven, zorg dan voor een mooie glans. Dunne lippen kun je beter niet helemáál voorzien van glans, maar alleen het midden van de boven- en onderlip. Dat zorgt voor een optisch verdikkend effect: de stip glans op het midden geeft diepte en laat je mond voller lijken.

5. Weg met die donkere lippenstift: ga voor natuurlijk
Donkere kleuren trekken de aandacht en laten je lippen smaller lijken. Als je een dieprode lippenstift gebruikt, leg je juist meer nadruk op je mond. Ga voor een lichtere, felle kleur als roze of zachte kleuren, zoals lichtroze of nude. Tip: als je kiest voor een lipstick die lijkt op je eigen lipkleur geeft dat een meer natuurlijk effect.

6. Verleg de aandacht naar je ogen 
Leg de focus op je oogmake-up. De meeste stylisten adviseren om één van de twee, dus ogen óf mond, meer aandacht te geven. Dus óf een knallende lippenstift óf extra aangezette oogmake-up (met gedefinieerde wenkbrauwen, volle wimpers en oogschaduw bijvoorbeeld).

Bron | PureWow, InStyle
Beeld | Getty

Ook interessant