Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dunne lippen? Zo lijken ze voller

lippenlipstick.jpg

Je wordt ermee geboren en mits je geen cosmetische ingreep ondergaat, moet je het ermee doen: dunne lippen. Tenzij je deze zes slimme trucjes toepast waardoor ze voller lijken.

Zes tips voor volle(re) lippen:

 1. Voorkom droge lippen 
  Droge lippen zien er sneller dun uit. Houd ze dus goed gehydrateerd, overdag en ’s avonds. Wrijf regelmatig met een tandenborstel voorzichtig over je lippen. Dat bevordert de doorbloeding en verwijdert de velletjes. Daarna smeer je ze goed in, bijvoorbeeld met je zelfgemaakte lippenbalsem. Vergeet ze niet ook in de zon en ’s nachts in te smeren.
 2. Scrub
  Je lippen scrubben stimuleert de bloedcirculatie waardoor je lippen zachter en een beetje voller worden. Tip: gebruik een peeling die daarvoor bedoeld is bedoelt, zoals uit de shopping hieronder.
 3. Gebruik lippotlood
  Trek met een lippotlood (ook in een nudekleur) een lijntje net buiten de natuurlijke lijn van je lippen. Ondanks dat het verschil slechts een millimeter is, zal het een enorm effect geven. Wanneer je het lijntje hebt aangebracht, breng je op het getekende liplijntje en de rest van je lippen de juiste kleur aan.
 4. Ga voor glans
  Als je je mond toch iets extra’s wilt geven, zorg dan voor een mooie glans. Dunne lippen kun je beter niet helemáál voorzien van glans, maar alleen het midden van de boven- en onderlip. Dat zorgt voor een optisch effect: de stip glans op het midden geeft diepte en laat je mond voller lijken.
 5. Weg met die donkere lippenstift: ga voor natuurlijk
  Donkere kleuren trekken de aandacht en laten je lippen smaller lijken. Als je een dieprode lippenstift gebruikt, leg je juist meer nadruk op je mond. Ga voor een felle kleur als roze of zachte kleuren, lichtroze of nude. Tip: als je kiest voor een lipstick die lijkt op je eigen lipkleur geeft dat een meer natuurlijk effect.
 6. Verleg de aandacht naar je ogen 
  Leg de focus op je oogmake-up. De meeste stylisten adviseren om één van de twee, dus ogen óf mond, meer aandacht te geven. Dus óf een knallende lippenstift óf een aangezette oogmake-up (met mooie wenkbrauwen, volle wimpers en oogschaduw bijvoorbeeld). In het geval van dunne lippen is het slim om voor dat laatste te gaan.

Meer leuke lipartikelen lezen?

Zo krijg je lippen om te zoenen!
Zo voorkom je droge lippen
Lippenstiftvlekken? Zo verwijder je ze

Bron: PureWow

Bekijk ook

Zó loopt lippenstift niet in je rimpeltjes

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant