Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Met déze simpele test kom je erachter hoe droog jouw haar is

met-deze-simpele-test-kom-je-erachter-hoe-droog-jouw-haar-is.jpg

Je haar moeilijk in model krijgen kan te maken hebben met de gezondheid van je haar. Zeker in deze zonnige periode van het jaar kun je te maken hebben met droog haar. Wist je dat je heel gemakkelijk kunt testen of je haar droog is?

Je hebt er alleen een glas water voor nodig.

Drijven

Vlak nadat je bij de kapper bent geweest, is je haar nog stralend. Na verloop van tijd wordt dit steeds minder. Dit komt waarschijnlijk omdat je haar droog en dof is. Met een handige truc weet je of het weer tijd is om naar de kapper te gaan. Je hebt alleen een glas water nodig waarin je een pluk van je haar in het glas laat zakken om te controleren of je haar droog is.

Als je haar blijft drijven, zit het met de gezondheid van je haar goed. Als je haar naar de bodem zakt, zitten er beschadigingen in je haar. Dit heeft te maken met de hoeveelheid vocht die je haar kan absorberen. Wanneer de buitenste laag van je haar beschadigd is, zuigt het water zich in de pluk van je haar waardoor het zinkt. Conclusie: je haar is dus sterker en gezonder als het blijft drijven.

Lees ook
Déze 7 gewoontes tijdens je avondroutine zijn schadelijk voor je haar

Tips voor droog, beschadigd haar

Om de vochtbalans van je haar op peil te houden is het belangrijk dat je 1,5 tot 2 liter water drinkt per dag. Voedingsmiddelen waarin vitamines A, B en C zitten zorgen voor glanzend haar. Zet daarom wat vaker groene groenten zoals spinazie en broccoli op het menu. Maar wist je dat er in je keukenkastjes natuurlijke middelen staan tegen droog en beschadigd haar? Wat dacht je van kokosolie, aloë vera en eieren. Lees hier hoe je deze middelen het beste kunt gebruiken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wellnessacademie.com
Beeld | iStock

Ook interessant