Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Droge lippen voorkom je zo!

drogelippen-png.png

drogelippen.pngDe winterdagen zijn voorbij, je schrale huid is zich langzaam aan het herstellen.. dient veelvoorkomend beautykwaaltje nr. 1 zich alweer aan: droge lippen. Medeplichtige? De zon. Voorkomen doe je zo, met deze natuurlijke mooimakers op een rij!

Smeerboel
Je lippen invetten met een balm of gloss? Let wel; er zijn lipproducten die je lippen nóg meer uitdrogen. Pen je mee?

Paraffine
Kijk op je lipproduct of er paraffine wordt vermeld. Staat het op het ingrediëntenlijstje? Dan heb je de grootste boosdoener te pakken. Paraffine wordt ook wel mineral oil of liquid petroleum genoemd. Het ‘vette’ effect van paraffine is van korte duur, met schrale lippen als gevolg. Haal jij non-stop je lippenbalsem tevoorschijn? Dan is het wellicht goed over te stappen op een paraffine-vrij product. Laat je informeren bij de Douglas of MAC-store, voor een paar euro heb je al een lip conditioner (een vochtinbrenger) zonder dit paraffine-goedje.

Je lippen nat maken
Trekken je lippen als je lacht? Ontstaan er velletjes? Een simpele tip is proberen je lippen niet nat te maken met je tong of op velletjes te bijten. Break deze habbit en je lippen herstellen vanzelf binnen no-time.

Vitamine
Droge lippen kunnen ook ontstaan door een gebrek aan vitamine B2. Te vinden in voedsel als broccoli, spinazie, eieren en noten. Kies voor zuivel- en graanproducten om het tekort aan deze vitaminen weer op pijl te krijgen. Ook goed voor haren en nagels!

Theezakje
Een huis-, tuin-, en keukentip: een vochtig theezakje. Hang je theezakje uit en plaats het tegen je lippen voor ongeveer vijf minuten. Een simpele remedie om het vochtgehalte te verhogen.

Ook interessant